SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Minibüs Çalışmasın' Eylemi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:28:34
'O Minibüs Çalışmasın' Eylemi
A- A+ PAYLAŞ

Sürücüsü ve kardeşi "yolcu almama" yüzünden çıkan tartışma sonucunda cinayete karışan minibüs, olayın meydana geldiği hatta çalışmaya başlayınca ölen gencin yakınları minibüs durağını bastı ve minibüsün bu hatta çalıştırılarak mahallelerine girmemesini istediler.

Beydağı Mahallesi TOKİ yolu üzerinde 7 Ağustos 2015 tarihinde akşam saatlerinde meydana gelen olayda;  “yolcu almama” meselesi iddiasıyla çıkan kavgada Beydağı Mahallesi Hattında çalışan 44 M 0219 plakalı minibüs şoförü 23 yaşındaki Gökhan D.  ve 17 yaşındaki kardeşi Ö.D.  kavga ettikleri 27 yaşındaki Cebrail Dinçer‘i bıçaklayarak ölümüne neden olmuşlardı. Olaydan sonra her iki kardeş cinayet suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Cinayete neden olan 44 M 0219 plakalı minibüsün aynı durakta çalışarak mahallelerine giriş yapması üzerine ölen gencin yakınları, Mücelli Caddesi üzerindeki minibüs durağını yaklaşık 60 kişilik grupla basarak, minibüsün bu hatta çalışmamasını ve mahallelerine girmemesini istediler. Mücelli Caddesi üzerindeki trafiği de kapatan grup için bölgeye çok sayıda polis ekibi gönderilirken, olay üzerine, aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ile Minibüsçüler Odası başkanı Mesut İnce de gitti.

Polis ekipleri grubu sakinleştirerek kaldırıma çıkartırken, ölen gencin yakınları MESOB Başkanı Şevket Keskin’den cinayete neden olan minibüsün bu hatta çalıştırılmamasını ve mahallelerine girmemesini istediler.

Keskin, Emniyet Müdür Yardımcısı Şahin Çalık, Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce ve Battalgazi Emniyet Müdürü Murat Gülmüş,  ölen gencin babası ve yakınları ile durak yanında bulunan bir işyerinde istişarede bulundular. MESOB Başkanı Keskin’in, cinayete neden olan minibüsün tekrar aynı durağa getirilerek aynı mahallede çalıştırılmasının yanlış olduğunu ve bundan bilgileri olmadığını söyleyerek, “O minibüs ve o plaka bu hatta çalıştırılmayacak. Size söz veriyorum” dedi.

Keskin'in söz vermesi üzerine ölen gencin yakınları ikna olarak eylemi sonlandırdılar. Minibüs durağında bekleyen grubun yanına giden Keskin, “Hiçbiriniz artık bu olaya karışmayacaksınız. Artık bundan sonrası bizim işimiz. Bu hatta o plaka ile o minibüs girmeyecek. Kesinlikle o minibüs olmayacak, o plaka da olmayacak. Aile büyükleriniz ile tekrar bir araya gelip konuşacağız” dedi.

Eylem daha sonra olaysız bir şekilde sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız