SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Mühendisi Kim Vurdu?!

A- A+ PAYLAŞ

Haber sitesi "gazete5.com"da yazan ve ülkücü kimliğiyle bilinen Avukat Mehmet Saral, 12 Eylül öncesinde Malatya'da işlenen bir siyasi cinayete değindiği son yazısında, bilinmeyen bazı ayrıntı ve iddialara yer verdi. Saral'ın yazısında, İstanbul'da öldürülen bir ülkücüye karşı Malatya'da öldürülen "Mühendis Erhan" diye tanımlanan kişinin, 3 Şubat 1978 yılında Çilesiz Mahallesi civarında uğradığı silahlı saldırıda öldürülen ve o dönem Malatya Belediyesi'nde görevli olan Erhan Bitlisli olduğu değerlendiriliyor.

İLGİNÇ BİR YAZI!..
Saral'ın söz konusu haber sitesinde "ÜLKÜCÜLERE HATIRALAR" başlığıyla yazdığı yazı şöyle:

"1971 YILININ Ekim ayında, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne kayıt yaptırdım. Edirne kapı öğrenci yurdunda kalıyorduk. Her gece bir yurt odasında Ülkemizi nasıl kurtaracağımız, Türk Cihan Devleti’ni nasıl kuracağımız, Esir Türkleri nasıl bağımsızlaştıracağımız üzerine zevkle, sabaha kadar sohbet ediyorduk.

Türkiye’nin her yerinden gelmiş, İstanbul’un çeşitli okullarında okuyan üniversitelilerdik.
Edirnekapı öğrenci yurdundan 100’e yakın milletvekili çıktı, siyasete devam edenler var.

1974 yılından sonra üniversitelerde olaylar çıkmaya başladı, bütün okullarda ülkücülerle solcular kıyasıya mücadele ediyorlardı. İTÜ de bunlardan biriydi. Solun kesin hakimiyetinde idi . Ülkücü arkadaşlar okula gidemiyor, gidince feci şekilde dayak yiyor, devamsızlıktan sınıflarında kalıyorlardı, yetmezmiş gibi üzerlerine ateş ediliyor ve sık sık vuruyorlardı. O zamanlar ”mücahit“ arkadaşlar kedi gibiydiler. Süklüm püklüm okula gelir, hiçbir şeyi itiraz etmez , ülkücülerin koruması ve kollaması altında geçinip giderlerdi.

Benim de çok sevdiğim arkadaşlarımdan birisi Tosyalı Yaşar ÖZCİVLEZ idi. Ülkücülerin çoğunluğunun olduğu gibi fakirdi, garibandı. Bu yüzden gündüzleri okula gider, geceleri Galatasaray Lisesi'nde geçimi için etüt ağabeyliği yapar, zaman olunca da ya ders çalışırdı, ya da hepimiz gibi vatan kurtarırdı .

Bir gün odama geldi. “Ya Mehmet silahın var mı? Solcular bana silah gösterip, okula gelmemem için tehdit ediyorlar, okulu onlara yar etmeyeceğiz” demişti. Bir hafta sonra okulda solcular tarafından öldürüldü. Henüz 23 yaşında idi . O zamanlar, Ülkücüler öldürülen her ülkücünün intikamını almaya yeminliydiler .Yaşar’ı öldürenlerden hesap soruldu. Aradan geçen 30 -35 yıla rağmen bu olaydan halen kaçak olan ülkücü arkadaşlarımız var. Bir daha yurtlarına dönemediler, okulu bitiremediler. Yaşar ÖZCİVLEZ’in Tosya’dan Lise arkadaşı olan İsmail Tığlı, İTÜ'de Yaşar ile aynı bölümde okuyordu. Yaşar öldürülünce okula bir müddet devam etmedi. Beyazıt’ta bizim bulunduğumuz kahvelere takılmaya başladı. Ama kader onu da bırakmadı, bizim de bulunduğumuz bir ortamda silahlı çatışma çıktı. İsmail TIĞLI da Tosya’ dan İTܒ den, ülkücülükten can dostu Yaşar ÖZCİVLEZ gibi şehit oldu. İsmail’i, Erhan diye Malatyalı bır solcu vurmuştu. Solcu Yargıçlar tarafından yargılanan Erhan 8 ay sonra tahliye oluverdi.

Bir müddet sonra Malatya belediyesinde çalışmaya başladı. Ve bir gece yarısı… mühtelemen İsmail TIĞLI ‘nın arkadaşları tarafından güneşe gömüldü…

Ülkücü hareketi yönetenler ülküdaşlarının kanlarını, hatıralarını, intikamlarını, cesaretlerini ve fedakarlıklarını unutmasınlar…."

MÜHENDİS ERHAN BİTLİSLİ..
Malatya Belediyesi'nde görevli olan mühendis Erhan Bitlisli, 3 Şubat 1978 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Bu cinayetin faili meçhul kaldığı biliniyor.

Öldürülen Erhan Bitlisli ile ilgili olarak, "devrimcihareket.net" adlı internet sitesinde şu bilgi yeralıyor:

"Kaynak: DEVRİMCİ YOL Sayı 14 (3 Şubat 1978)

Malatya'da faşistler bir yurtsever mühendisi, Erhan BİTLİSLİ'yi de katlettiler. Belediyede çalışan Erhan Bitlis'li işinden çıktıktan sonra faşistlerin silahlı saldırısına uğrayarak öldürüldü, yanında bulunan akrabası Sami Özmansur da ağır şekilde yaralandı. Devrimcilerin önderliğinde 8-10 bin civarında bir halk topluluğunun katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi. Erhan Bitlis'li TEK YOL DEVRİM sloganlarıyla toprağa verildi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız