SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Nasıl Girdi?!"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:53:01
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulunda Kürecik Füze Kalkanı’na girmek için defalarca başvurduğunu ancak üsse giriş izni verilmediğini belirterek “Oysa ABD silah lobisi temsilcisi bir ABD vatandaşı milletvekilinin giremediği üsse girerek inceleme yaptı. Milletvekillerine kapanan kapıların bir silah tüccarına açılmasını kınıyorum.”dedi. Ağbaba konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle bir de soru önergesi verdi. Ağbaba, Başbakan’a “T.C. Başbakanı olarak üsleri ziyaret ederek, içeride gerçekleştirilen çalışmalar hakkında siz de bilgi almayı planlıyor musunuz?”diye sordu.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, genel kurulda yaptığı konuşmada ilk olarak tutuklu milletvekilleri sorununu gündeme getirdi. Ağbaba 6 Mart 2009 tarihinde gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve 4 yıldır Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Mustafa Balbay ile ilgili yaptığı değerlendirmede  “Sayın Mustafa Balbay ve diğer milletvekillerinin tutukluluğunu bir kez daha protesto ediyorum. Maalesef, bu meclisin, 8 üyesi  cezaevinde tutsak olarak bulunmakta. Bu ayıp, bu Mecliste bulunan herkese aittir ama en çok da o milletvekillerini tutsak eden insanlara aittir.”dedi.

Ağbaba daha sonra Kürecik ile ilgili yaşanılan gelişmeleri değerlendirdi. CHP Milletvekili yaptığı konuşmada “AKP, Malatya-Kürecik'e İsrail'i korumaya yönelik bir füze kalkanı sisteminin kurulmasını halktan gizleyerek gerçekleştirdi. Ben Malatya Milletvekili olarak üsse girmek için Dışişleri Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Pentagon'a ve NATO Genel Sekreterliği’ne başvurdum ancak her seferinde isteğim reddedildi. Geçtiğimiz günlerde, ABD silah lobisi temsilcisi bir ABD vatandaşı milletvekilinin giremediği üsse girerek inceleme yaptı. Milletvekillerine kapanan kapıların bir silah tüccarına açılmasını kınıyorum.” şeklinde konuştu.

SİLAH TÜCCARINA KİM İZİN VERDİ?

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi.Ağbaba, “Milletvekillerine giriş izni verilmeyen Kürecik İsrail Kalkanı ile Gaziantep’te ki Patriot Üssü’ne Amerika silah sektörü için lobi çalışması yürüten Riki Ellison isimli ABD vatandaşının girdiği basın-yayın organlarında yer almıştır diyerek”  Başbakan Erdoğan’a “ABD’li Riki Ellison hangi tarihte Türkiye’ye giriş yapmış, hangi tarihte Türkiye’den ayrılmıştır? Silah sektörü için lobi faaliyetleri yürüten Riki Ellison hangi tarihlerde Kürecik Füze Kalkanı’nı ve Gaziantep Patriot Üssü’nü ziyaret etmiştir? ABD vatandaşı üslere hangi sıfatla girmiştir? Giriş- çıkış işlemleri hangi prosedüre göre yapılmıştır? Riki Ellison isimli ABD vatandaşının Kürecik İsrail Kalkanı’na ve Gaziantep Patriot Üssü’ne  kimin izniyle girebilmiştir?İzin için resmi başvuru yapılmış mıdır?Yapılmışsa hangi kuruma / kurumlara yapılmıştır? T.C Başbakanı olarak belirtilen tesislere Milletvekillerinin girmesine izin verilmeyip, bir ABD’li silah tüccarının girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Konuyla ilgili bir işlem başlatmayı düşünüyor musunuz? T.C. Başbakanı olarak belirtilen üsleri ziyaret ederek, içeride gerçekleştirilen çalışmalar hakkında siz de bilgi almayı planlıyor musunuz?” sorularını yöneltti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız