SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Nedenle Kutsal..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 3 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyası, 2 şehit yakınına ise Şehadet Belgesi verildi.

Gaziler Günü nedeniyle Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen törene; Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkan Vekili Niyazi Artan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Törende; 2006 yılında Tunceli'de şehit olan şehit polis memuru Abdulgaffar Erkan, 1996 yılında Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde şehit olan bekçi Necati Yılmaz ve 2008 yılında Siirt'te şehit düşen Onbaşı Yalçın Duman'ın ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi.

11 Ağustos 2008 tarihinde Erzincan'da şehit düşen Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Şehit Uzman Çavuş Selim Kabataş'ın ailelerine ise Şehadet Belgesi takdim edildi.

Madalya ve belgeler Vali Halil İbrahim Daşöz ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan tarafından şehit yakınlarına verildi.

Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Gerçekten yüreğimiz bir taraftan minnet ile dolu, bir taraftan duygu ile dolu, bir taraftan vatanımıza, ülkemize karşı sevgi ile dolu. Nasıl bir vatanın evlatları olduğumuzu kuvvetli bir şekilde hissediyoruz. 'Kutsal vatanımız var' diyoruz. Neden kutsal? En başta şehitlerimizin ve gazilerimizin kanları ile sulanmış bir vatan olduğu için kutsal" dedi.

İFTAR YEMEĞİ..
Öte yandan Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından şehit ailesi ve gazilere Polisevi'nde iftar yemeği verildi. Yemeğe 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Müftü Mehmet Sönmezoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Kurum ve kuruluş temsilcileri ayrı ayrı masalarda şehit yakını ve gazilerle birlikte oturarak iftar açtılar. Katılımdan dolayı Polisevi’ndeik iki salonun tamamen dolduğu görüldü.

İftar sonrası konuşan Vali Daşöz, şehit ailelerine ve gazilere her zaman sahip çıkılacağını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız