SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Öğrenci Evine Gönderildi'

A- A+ PAYLAŞ

Yurt-Kur Bölge Müdürlüğü'nden, 'Türkiye'nin en büyük bloğu' olarak nitelendirilen Battalgazi Yurdu'nda bir öğrenci merkezli olarak meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, psikolojik sorunları bulunan öğrencinin, 15 gün süreli olarak yurttan uzaklaştırıldığı ve çağrılan velisiyle birlikte "evine gönderildiği" belirtildi.

Üniversite öğrencilerinin barındırıldığı Battalgazi Yurdu'nda, geçtiğimiz hafta Tekman doğumlu MYO öğrencisi 19 yaşındaki S.K.'nın yolaçtığı 4 ayrı olay peşpeşe basına yansımıştı.

Yurt- Kur Bölge Müdürlüğü'nden, meydana gelen olaylar ve yapılanlar, basından beklenenlerle ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

" Bölge Müdürlüğümüze bağlı Battalgazi Yurt Müdürlüğünde vuku bulan olaylarla ilgili olarak görsel ve yazılı basında 1 haftadır yer alan haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur.

Kurumumuz üniversite öğrencilerine burs,kredi ve barınma hizmeti vermekte olup, 17-25 yaş arası gençliğe hizmet verme aşamasında zaman zaman zorluklar da çekilmektedir.Bu meyanda ,Battalgazi Yurt Müdürlüğümüz 1844 öğrenci kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük bloğu olup, toplu halde bu kadar genç grubun bir arada yaşamasının da zaman zaman sıkıntıları olmaktadır.

Adı geçen yurdumuzda geçen olaylar ise S.K isimli psikolojik sorunları olan bir öğrencinin okuduğu okulda ve yurtta kendisine ve çevresine zarar verecek şekilde çıkartdığı olaylardan kaynaklanmaktadır. Öğrencinin babası İstanbul’dan Malatya’ya çağrılarak görüşülmüş öğrencinin psikolojik sorunlarının olduğu babası tarafından da teyit edilmiştir. Bu münferit olayda öğrenciyi yurttan uzaklaştırmak hukuki süreç gerektirdiğinden birden bire sorunu çözmek mümkün olmamaktadır. Gerek emniyet kuvvetleriyle gerekse Cumhuriyet Savcılığıyla görüşülerek öğrencinin müşahede altına alınmasına çalışılmış ve öğrenci yurt müdürü yetkisiyle 15 gün yurttan uzaklaştırılarak velisiyle birlikte evine gönderilmiştir.

Olayların herhangi bir siyasi yönü olmadığı gibi toplu halde meydana gelen bir olayda olmayıp tamamen münferit bir hadisedir.

Sonuç olarak haberin basınımızda yer bulması yurtlarımızda barınan 3346 öğrenci ve velilerinin huzursuz olmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle güzide basınımızın kamu hizmeti verdiği göz önüne alınarak bu tür haberlerle ilgili olarak bölge müdürlüğümüzce gerekli kolaylıklar sağlanmakta olup, bu durumda bölge müdürlüğümüzün de görüşü alınarak haber yapılması hususunu;

Saygı ile duyururuz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız