SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Okulu Kim Teslim Almış?

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:09:35
O Okulu Kim Teslim Almış?
A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi’nin Perşembe toplantısında görüşülerek kabul edilen İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporda, Akçadağ ilçesinde geçici kabulü yapılan, birkaç yıldır da hizmette olan anaokulunun dış mermerlerinin yüzde 40’ının döküldüğü ve dış çevresinde ise çökmelerin meydana geldiği belirtildi. 

İl Genel Meclisi başkanı Naci Şavata bakanlığında toplanan İl Genel Meclisi’nde gündemdeki komisyon raporları ile valilik makamından gelen teklifler görüşülerek karar alındı.

İl Genel Meclisi’nde İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan ve  Battalgazi İlçesine bağlı Şişman köyü ile Meydancık köyü arasında ulaşımın sağlanması için Kapıkaya çayı üzerine köprü yapılması ile ilgili rapor, İçişleri Komisyonunca hazırlanan ve Battalgazi İlçesi Kemerköprü köyü eski kanal yolun düzetilmesi için stabilize yapılması ile ilgili rapor, İçişleri Komisyonunca hazırlanan ve Pütürge İlçesi Bölükkaya köyü Eskikent mezrası sulama sorunu ile ilgili rapor kabul edildi.

Toplantıda Meclis toplantısında Kuluncak İlçesi Aşağı Kömüklü köyünde içme suyu sıkıntısı olduğundan dolayı İl Özel İdaresince etüdünün yapılarak içmesuyu sorununun giderilmesi ilişkin rapor da görüşülerek kabul edildi.

 “GEÇİCİ KABULÜ YAPILAN OKUL DÖKÜLÜYOR”

İmar ve Bayındırlık Komisyonunda görüşülüp hazırlanan Akçadağ İlçesi Merkez Anaokulu ile ilgili raporda ilginç ifadeler yer aldı. Kabul edilen raporda yer alan bilgiler şu şekilde; “İmar ve Bayındırlık Komisyonu olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda, İlimiz Akçadağ İlçesi Merkez Anaokulu yapan yüklenici firman işi bitirmiş olup, geçici kabulü yapılmıştır. Bina dışını kaplayan mermerlerin yüzde 40’ı dökülmüştür. Ayrıca okulun merdiven mermerlerinden de sökülen mevcut olup, binanın dış çevresindeki kuşağın bazı yerlerde de çökmeler oluşmuştur. Söz konusu İlimiz Akçadağ İlçesi Merkez Anaokulu ile ilgili sıkıntılar gerek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve gerekse İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne iletilmiş olup, gerekli çalışmaların yapılacağı komisyonumuza sözlü beyan edilmiştir.”

 İl Genel Meclisi’nde Malatya İŞGEM’in sermaye artırımından dolayı İl Özel İdaresi payına düşen 195 bin TL’nin yatırılması konusunda ve Toplum Destekli Polislik Şubesi’ne 4 adet araç alınmasının programa işlenmesi hususlarında Valilik Makamından gelen teklifler görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

ARŞİV FOTO: Akçadağ'daki Ana Okulu'nun "dökülmeden" önceki hali

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız