SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Parayla Tuvalet Yaptıracak

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:59:03
O Parayla Tuvalet Yaptıracak
A- A+ PAYLAŞ

Malatya eski milletvekili Avukat Süleyman Sarıbaş, 17-25 Aralık operasyonları sırasında ortaya çıkan telefon dinlemelerinde, "parayı verdik ama milletin de a.. koyacağız" diyerek küfrettiği ortaya çıkan Rizeli İşadamı Mehmet Cengiz'e (küçük fotoğraftaki) açtığı davada, 8 bin lira tazminat kazandı. Sarıbaş, alacağı parayı köyünün camisinin tuvaletini yaptırmak için kullanacağını söyledi.

odatv.com'un konuya ilişkin olarak "Memleket bir tuvalet kazandı.." başlığıyla yayınladığı haber özetle şöyle:

"AKP eski Malatya milletvekili ve Avukat Süleyman Sarıbaş, millete küfür ettiği gerekçesi ile işadamı Mehmet Cengiz’den 8 bin TL manevi tazminat kazandı. Sarıbaş, kararı “Kimse benim anneme küfredemez. Eğer küfrederse bunun bedelini ödeyecek. Milletin alın teri ile zengin olanların millete hakaret etme hakkı yoktur. Benim şahıslarla ilgim yok ben bu anlayışa dava açtım. Milletin üstünden servet kazananlar, millete hakaret edemez. Ben bu millete vekillik ettim sorumluluk da taşıyorum. Açıkçası anneme küfredildiği için ruhum incindi. Benim dava sembolikti” ifadeleri ile değerlendirdi.

AKP eski milletvekili ve Avukat Sarıbaş, internette yer alan ses kayıtlarında millete küfür ettiği gerekçesi ile iş adamı Mehmet Cengiz’e 10 bin TL manevi tazminat davası açtı. İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi ses kayıtlarının bilirkişiye incelettirdi. Davanın bugünkü duruşmasında ise Cengiz’in Avukatı Begüm Yılmaz kanuna aykırı bir şekilde elde edilmiş deliler nedeniyle talepte bulunmanın yerinde olmadığını savundu. Davayı kabul etmediklerini ifade eden Avukat Yılmaz, davanın reddini istedi. Kararı açıklayan 8. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi davayı kısmen kabul ederek, işadamının 8 bin TL tazminat ödemesine hükmetti.

...

CAMİNİN TUVALETİNİ YAPTIRACAĞIM

Kazandığı 8 bin TL ile köyüne harcayacağını belirten Sarıbaş “Köyümün camisine gitmiştim. Abdest alma yeri ve tuvaleti çok kötü durumdaydı. İmamı çağırdım, cemaatte vardı, ‘ben tuvaleti yaptıracağım, maliyeti ne olursa olsun ama temiz’ olsun dedi. Projesi de hazır. Para artık benim ne istersem onu yaparım, denk geldi caminin tuvaletini yaptıracağım” dedi.

Davayı vatandaş Sarıbaş olarak açtığını, milletin ferdi olarak gururunun incindiğini belirten eski Vekil, “Ben dava açarak Mehmet Bey’in itibarını zedelemişim. Onun itibarı bana, benim anneme hakareti mi gerektiriyor? Benim vergilerimle zengin olmuş ama millete saygı göstermiyor. İhaleler alıyorsun, ballı ballı, bari salgı göster, sus paranı kenarda ye, millet zaten sana sesini çıkarmıyor ki. Mehmet Bey’in şahsı ile bir sorunum yok. Ben davayı millete hakaret ettiren anlayışa dava açtım. Herkes bu kararı gösterip dava açabilir. 76 milyon vatandaşın hepsine hakaret edilmiştir” diye konuştu."

Haberin başka detaylar da içeren tamamını aşağıdaki bağlantıdan ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.odatv.com/n.php?n=milletin-a.sina-koyacagiz-0303151200

22. DÖNEM MİLLETVEKİLİ..

56 yaşındaki Süleyman Sarıbaş, 2002- 2007 yılları arasında TBMM'de 22. dönem Malatya Milletvekili olarak görev yaptı. 2002'de AKP'den seçilen Sarıbaş, partiyle görüş ayrılığına düşen bazı isimlerle birlikte 2005 yılında AKP'den ayrılıp ANAP'a geçmişti. Sarıbaş, Hekimhan ilçesinin eski beldelerinden olan Kocaözü Mahallesi'nden.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız