SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Partiler Özelleştirilsin!..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, "Teröre inat, demokratikleşme yolundaki reformlarımıza devam edeceğiz" dedi.

Parti binasında, bazı parti yöneticileriyle birlikte, insan hakları evrensel beyannamesinin yayınlanışının yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapan AKP Malatya İl Başkanı Mustafa Şahin, "Tokat'ta yapılan hain tuzak ve saldırılar, ülkemizde kardeşliğe, huzura, birliğe ve bütünlüğümüze yönelik saldırılardır" ifadelerini kullandı.

"Teröre inat, demokratikleşme yolundaki reformlarımıza devam edeceğiz. Özgürlükler noktasındaki mücadelemize devam edeceğiz" diyen Şahin'in açıklaması şöyle:

"İnsanın değişimi ve gelişmesinin sonucunda 10 Aralık 1948 yılında yayınlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi doğmuştur. Türkiye, Birleşmiş Milletlerin kurucu üyelerinden birisi olarak İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer almış ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelerin büyük bölümüne taraf olmuştur.

İnsanın en önemli hakkı yaşama hakkıdır.AK PARTİ olarak milli birlik ve kardeşlik projemizin temeli ve özü buna dayanmaktadır. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ilk onaylayan ülkeler arasında iken, bugün kendi içimizde ülkemizde insanlarımızın refah ve mutluluğunu bu sağlam temeller üzerinde inşa etmek varken, Tokat’ta yapılan hain tuzaklar, saldırılar ülkemizde kardeşliğe, huzura, birliğe ve bütünlüğümüze yönelik saldırılardır. Bu saldırılar güçlenen, kalkınan, ilerleyen ve küresel ölçekte büyük, itibarlı, saygın bir konumda olan ülkemize yönelik saldırılardır. Bu saldırılar bizim kararlılığımıza, azmimize, cesaretimize asla gölge düşüremeyecektir. Tam tersine bizi daha da kararlı, daha cesur, daha azimli hale getirecektir.Birlik ve beraberlik sürecimize yönelik çalışmaları baltalayanları tarih affetmeyecektir. Bazı siyasi partilerin terörle ittifakını, bu millet ve tüm insanlık affetmeyecektir.

DOĞU VE GÜNEY DOĞUYU KAN DÖKEREK PARSELLEMEYE ÇALIŞANLARA CANIMIZI VERME PAHASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ!

Milli meselelerde el ele versek dayanışma içinde olsak Allahın izniyle aşamayacağımız engel, ulaşamayacağımız hedef yoktur. Ahkâm keserek, sağa sola çamur atarak milliyetçilik olmuyor. Şehitlerin kanı üzerinden, cenazesi üzerinden, dağa çıkanlar üzerinden siyaset yaparak vatan severlik olmuyor.

Terör baskısından, terörün ürettiği olumsuz şartlardan, kan ve gözyaşından yeterince ızdırap çeken halkımızı bilen Ak parti iktidarı; terörün istismar ettiği şartları ortadan kaldırmak için çaba göstermektedir. Terörle mücadele sadece askeri önlemlerle değil, siyasi, kültürel, sosyal ve diplamatik boyutlarıyla ele alınmıştır.

İnsan haklarını kutladığımız şu günlerde demokratikleşme sürecimizde siyasi hayatlarının sona erdiğini gören terör örgütü ve yandaşları gerilim üretmeye çalışmaktadır.

Teröre inat, demokratikleşme yolundaki reformlarımıza devam edeceğiz, özgürlükler noktasındaki mücadelemize devam edeceğiz. Tüm bunlarla birlikte ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliği yolundaki hassasiyetimizi de en üst seviyede koruyacağız.

Türkiye, üzerine oynanan oyunun farkındadır. Bedeli ne olursa olsun; aziz milletimizi bu oyunda bir daha açığa düşüremeyecekler.

Teröre yandaş olanların aldıkları oy yüzdesinin kürt kökenli vatandaşların temsili ile uzaktan yakından ilgisi olmadığını görmekteyiz. Bizim kürt kökenli vatandaşımız Kürtlüğü ile, Türk kardeşimiz aynı şekilde Türklüğü ile, Çerkezi, Gürcüsü, Alevisi Sünnisi aynı şekilde övünür, hakklarıdır. Fakat bir şeyi unutmayacağız. Bunların üzerinde bir üst kimliğimiz var. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.

Bizler 70 milyon vatandaşımızın arasında ayrım kabul etmiyoruz. Sonuçta hepimiz aynı ailenin,aynı ocağın evladı olduğumuzu unutmayalım. İstikametimiz, yolumuz, hedeflerimiz ortak. Vatanımız bir, bayrağımız bir, kaderimiz bir.

Bugüne kadar hiçbir olay, hiçbir hadise birliğimize, bütünlüğümüze, kardeşliğimize halel getiremedi. Hiçbir tahrik, provakasyon birliğimizi, dirliğimizi, dayanışmamızı zedeleyemez.

Kürt kökenli vatandaşlarımızı istismar edenler, onlarla ortak inancı paylaşmayanlar aslında buralarda yaşayan vatandaşlarımızın haklarına kastediyorlar. Kürt kökenli vatandaşlarımıza sevdaları yok, aşkları yok, hizmet anlayışı yok. Tek dertleri kendi Marksist ideolojilerinin kabul görmesi için kürt kökenli vatandaşlarımızı istismar ederek birliğimize ve beraberliğimize kurşun sıkmaktır.

Türkiye’ de artık ellili altmışlı yılların siyaset anlayışları, politika anlayışları dönemi bitmiştir. Statükoculuk dönemi ideolojik anlayış modeliyle milletimizi karşı karşıya getirmeye çalışan dönem bitmiştir. Türkiye’ de demokratikleşme sürecine karşı çıkan, statükodan yana olan siyasi bazı partilerinde özelleştirme kapsamında ele alınarak halka mal edilmeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Şimdi sadece hükümete değil, sadece Ak Partiye değil, Türkiye’de siyaset sahnesinde varlık gösteren her partiye, her siyasetçiye, her aydına bu umudu boşa çıkarmamak, bu hayalleri kırmamak için çalışmak, üretmek, paylaşmak görevi düşüyor.

Bu ülke hepimizin; öyleyse nimetlerini olduğu gibi külfetlerini de paylaşmamız gerekiyor. Biz farklı inanç sistemlerinin, kültürler, medeniyet, havzaları arasındaki düşmanlıkları ortadan kaldırmaya çalışırken, yüzyıllardır aynı topraklarda bir arada yaşayan etnik ve mezhepsel kimlikleri çatıştırmak, aralarına nifak sokmak için masum insanların kanını dökmek en büyük insanlık suçudur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız