SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Paşa'ya Malatya'da Operasyon Planı

0
Güncellendi - 2016-11-29 02:35:52
O Paşa'ya Malatya'da Operasyon Planı
A- A+ PAYLAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü /Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin yerine ilk olarak vekaleten atanan ve hemen sonra darbe yanlısı olduğu gerekçesiyle bu ataması iptal edilen dönemin Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın (fotoğraftaki) gözaltına alınması için ilk operasyon planlamanın Malatya’da yapıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre; 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişiminde dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti’nin 2. Ordu Karargahı'nda gözaltına alınıp 18 Temmuz’da tutuklanmasının ardından yerine aynı gün vekaleten Diyarbakır 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz atanmıştı.

MALATYA’DA GÖZALTINA ALINACAKTI

Ancak; Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2. Ordu Komutanlığı'na vekaleten atanan Korgeneral İbrahim Yılmaz’ın darbecilerin hazırladığı sözde atama listesinde "Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanı" olarak gösterilmesine ilişkin istihbaratı Ankara’yla paylaşmasının ardından Malatya'ya geldiğinde gözaltına alınması için operasyon hazırlığı başlatıldı.

MALATYA’YA GELMEMİŞ

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Emniyet Müdürlüğü'ne Korgeneral Yılmaz’ın gözaltına alınması için hazırlık yapması talimatı sonrasında başlatılan çalışmada, Korgeneral Yılmaz’ın 2. Ordu Komutanlığına vekaleten atanmasına karşın, Malatya’ya henüz gelmediği belirlendi. Bunun üzerine durum Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına iletildi ve 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz aynı gün 20 Temmuz’da Diyarbakır’da gözaltına alındı ve 27 Temmuz’da tutuklandı.

Korgeneral Yılmaz’ın tutuklanmasının ardından 2. Ordu Komutanlığı'na ise Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel atanmıştı.

Halen tutuklu olan Korgeneral Yılmaz ise, TSK’da ihraç edilen isimler arasında yer almıştı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ömer (7 yıl önce)
    bilmece gibi bir haber yazmışsınız... vatandaşı yormadan, bir sefer okuyunca anlayacağı ve okurken zevk alacağı şekilde yazsanız daha iyi değil mi... sayın editör, sanırım haber sizin kontrolünüzde geçmemiş.
    0
    0
    Yanıtla