SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Penaltı Verilebilirdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:09:38
A- A+ PAYLAŞ

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup’ta Yeni Malatyaspor'un, Malatya İnönü Stadı’nda ağırladığı İstanbul temsilcisi Gaziosmanpaşa ile 1-1 berabere kaldığı maç sonrası Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan ile Gaziosmanpaşa Teknik Direktörü Tahir Çopur, basına açıklamalarda bulundu.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Özcan Kızıltan, Yeni Malatyaspor’un iyi yolda olduğunu belirterek, “Hafta içerisinde yapmış olduğum açıklamada bu tür maçlardan çekindiğimi söylemiştim. Özellikle, “4 haftada alınan 10 puanın moraliyle ve özgüveniyle ligin sonuncusu Gaziosmanpaşa ile oynarken, bu karşılaşmadan çok rahat geçileceği düşüncesi kaplar ve bu bir rahatlık oluşturur” görüşünü belirtmiştim. Tabi bunun sonucunda da futbol buna izin vermez ve istenmeyen sonuçlar olabilir. Üzgünüz. Rakibin kalemizde tehlike oluşturabilecek herhangi bir girişimi olmadan, skor avantajını yakalayıp sonradan talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz 2 puan bizleri çok üzdü. Yediğimiz golden sonra da oyuncularımız maçı çevirmeye çalıştılar ama yeterli olmadı. Belki son dakikada korner kararı verilen o pozisyonda penaltı verilebilirdi. Rakip defanstaki futbolcunun çok net ceza sahası içinde eliyle oynadığı bir pozisyon vardı. Ama bu mazeretlerin arkasında sığınmak doğru değil, benimde hiçbir zaman yapmadığım ve düşünmediğim bir şeydir” dedi.

Gaziosmanpaşa karşısında futbolcuların istek ve konsantrasyon olarak düşük seviyede olduklarını ifade eden tecrübeli teknik adam, şunları söyledi: 

“Daha iyi konsantre olabilirdik. Maça çıkana kadar her gün ve sürekli konsantrasyon noktasında futbolcularımıza uyarılarda bulundum ama her zaman başarılı olamayabiliyorsunuz. Herkes maç sonunda bunun farkına varıyor ama iş işten geçmiş oluyor. Çok üzgünüz, buradan 3 puan alıp daha da rahatlamak istiyorduk. İyide bir çıkış yakalamıştık. Herhangi bir sıkıntımız yok ancak yine de çok üzüldük. Ben oyuncularıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Ama önceki maçlardaki arzu ve konsantrasyon bu maçta biraz daha düşük seviyedeydi. Biz iyi bir takımız. Belki 2 puan kaybettik ama futbolda bunlar var. Alanyaspor maçında da son dakikada artı 2 puanı kazanan biz olmuştuk.”

Kızıltan, hemen sonuca gitme düşüncesiyle fazla top kaybı yaptıklarını kaydederek, “Yeni Malatyaspor iyi yoldadır. Her geçen gün daha iyi oluyoruz. Bunlardan da ders çıkarmamız gerekiyor. Rakibin pas yapmasını engellememiz gerekiyordu. Çok aşırı bir pas yapmadılar ancak yine de oyunun temposunu düşürebilecek oranda topu tutmaya çalıştılar. Bizim bu maçtaki en büyük eksiğimiz, topu tutamamaktı. Rakibimize göre, topa daha fazla sahip olmamız gerekiyordu. Biraz acele ettik. Hemen sonuca gitme düşüncesiyle zaman zaman gereksiz toplar kaybettik. Bütün bu olumsuzluklar 2 puan kaybetmemize neden oldu” diye konuştu.

Gaziosmanpaşa Teknik Direktörü Tahir Çopur ise, 1 puan aldıkları için sevinçli olduklarını belirterek, “Yeni Malatyaspor ile Gaziosmanpaşa’nın ligde bulunduğu yer mücadelenin çok mücadeleci bir ortamda geçeceğinin göstergesiydi. “Çıkmadık Candan Umut Kesilmez” mantığıyla hareket ediyoruz. Ama şu bir gerçek ki, çok saygı duyulacak bir ekip ile oynadık. Yeni Malatyaspor’un konumu, şehrin konumu ve mevcut kadronun ne kadar kaliteli olduğuna bakılırsa, saygı duyulacak bir ekip ile karşılaştık. Bizde sahada verdiğimiz mücadele itibariyle saygı duyulacak bir futbol oynadık. Buraya puan almaya gelmiştik. İşin gerçek tarafı şansta bugün yanımızdaydı. 1 puanı aldığımız için sevinçliyiz” şeklinde konuştu.

Yeni Malatyaspor Takım Kaptanı Okan Öztürk de, mutlak 3 puanla ayrılmak istedikleri karşılaşmada 2 puan kaybettiklerini ifade ederek, “Gaziosmanpaşa ligde son sırada yer alıyor. Play off yolunda rahatlamak için mutlaka kazanmamız gereken bir karşılaşmaydı. 1-0 öne geçtik ama şansız bir gol yedik. Neticede de maç berabere bitti. 2 gün sonra İskenderun Demirçelik Spor ile deplasmanda karşılaşacağız. İnşallah kaybettiğimiz puanları bu karşılaşmada telafi ederiz” dedi.

Öztürk, kaleci Vedat’ın yediği hatalı golle ilgili yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: “Şansız bir gol yedi. Bunu dünyanın en iyi kalecileri de yiyebiliyor. Vedat bize daha önceden birçok maç kazandırdı. Hepimizin Vedat’a destek olması gerekiyor. Bizde bunu yaptık.”

TOPLU SONUÇLAR VE PUAN SIRALAMASI..

2. Lig Beyaz Grupta haftanın toplu sonuçları şöyle:

Bayrampaşaspor-Ofspor: 1-0

Kırklarelispor-İnegölspor: 2-2

Kızılcahamamspor-Tokatspor: 2-3

Denizli Belediyespor-Altay: 0-0

Balıkesirspor-Alanyaspor: 2-1

Yeni Malatyaspor-Gaziosmanpaşaspor: 1-1

Eyüpspor-İskenderun Demir Çelikspor: 0-2

Bu sonuçların ardından puan sıralaması da şöyle oluştu:

TakımO P

1.Balikesirspor 25 55

2.Inegölspor 25 46

3.Tokatspor 26 43

4.Yeni Malatyaspor 25 41

5.Kirklarelispor 26 40

6.Bayrampaşa 26 37

7.Kizilcahamamspor   A.Ş.25 36

8.Alanyaspor 26 35

9.Iskenderun Demir Çelikspor 25 35

10.Altay 26 34

11.Eyüpspor 25 32

12.Anadolu Selçukluspor 26 29

13.Körfez Futbol Kulübü 25 27

14.Ofspor 25 26

15.Denizli Belediyespor 25 24

16.Çamlidere Şekerspor A.Ş. 25 22

17.Gaziosmanpaşa 26 20

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız