SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O PKK'lıların Korumaları Öldürüldü

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:57:17
O PKK'lıların Korumaları Öldürüldü
A- A+ PAYLAŞ
Şemdinli’de BDP’li vekillerle kucaklaşan PKK’lı örgüt liderlerine çevrede gözlemcilik yapan teröristlerin, sonraki operasyonda öldürülen 26 militan içerisinde bulunduğu ortaya çıktı.
 
Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Ortaklar köyü kırsalında 2 askerin şehit olduğu olayın ardından başlatılan operasyonlarda öldürülen 26 PKK'lı arasında, BDP'lilerle kucaklaşan PKK'lı örgüt yöneticilerin çevre güvenliğini sağlayan teröristlerin de olduğu belirtildi. 
 
Şemdinli ilçesinde askeri bölgeye getirilen 26 PKK'lının kimliklerinin belirlenmesine çalışılıyor. Kimliği belirlenenler arasında BDP'lilerle kucaklaşan ve daha sonra Murat Karayılan'ın talimatı ile Kandil'e çağrılan 3 PKK'lının çevre güvenliğini sağlayan teröristlerden bazılarının da öldüğü öğrenildi.
 
ÖLMEK İSTEMEDİM, TESLİM OLDUM
 
Aynı grupta bulunan ancak güvenlik güçlerine teslim olan kadın örgüt üyesi, çatışmalarda ölmemek için teslim olduğunu söyledi. 6 arkadaşını kaybettiğini söyleyen kadın militan, operasyonların yoğunluğu nedeniyle dağda ölümden başka yol olmadığını ifadesinde anlattı.
 
25 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 
Terör örgütü PKK 'nın Hakkari, Van ve Şırnak illerindeki yapılanmasının merkez üssü olarak kullanılan Kavaklı Kampı, geçtiğimiz gece 23.00 sıralarında gerçekleştirilen hava destekli operasyonla yerle bir edildi. Jandarma ve polis özel harekat timlerinin gerçekleştirdiği operasyon sırasında son dönemde gerçekleştirilen katliamların talimatını veren Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in de Kavaklı bölgesinde bulunduğu telsiz kestirmelerinden tespit edildi. Operasyonun başlamasıyla birlikte Bahoz'un son anda bölgeden kaçtığı öğrenildi.
 
F-16 bombardımanıyla dağıtılan Kavaklı Kampı'nda insansız hava araçları ile bölgede 25 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi. Kavaklı kampında, özellikle Geçimli Karakolu ve Beytüşşebap ilçesine saldıran teröristlerin barındığı biliniyor. Kampta; Çukurca, Hakkari ve Şırnak kırsalında eylem yapan yaklaşık 200 PKK'lının bulunduğu tahmin ediliyor.
 
HERONLAR İŞBAŞINDA
 
Kavaklı operasyonu ile birlikte, bölge üzerinde uçurulan insansız hava aracı Heron'lardan alınan her türlü bilgi ve görüntünün anında arazideki özel harekat birimlerine aktarıldığı kaydedildi. Helikopter destekli operasyonda özel harekat birlikleri yıllardır depolarda bekletilen ama kullanılmayan yeni nesil silah ve mühimmatla da donatıldı. Teröristlerin geçiş güzergahlarını tutma görevi ise Kayseri Dağ Komando Tugayı'na verildi. Süren operasyonlar nedeniyle öldürülen terörist sayısını belirlemek için bölgede arama yapılmadı. Operasyon tamamlandıktan sonra özel harekat birimleri bölgeyi askeri birliklere teslim edecek. Teslimin ardından bölgede arama çalışması yapılacak.
 
KATO'DA EŞZAMANLI OPERASYON
 
Terör örgütünün Küçük Kandil olarak tanımladığı Kato Dağı'nda da operasyonlar devam ediyor. TSK'nın Kato Dağı'nda 'Şehit Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar' adı verilen ve bir haftadır sürdürdüğü operasyon, karadan ve havadan devam ediyor. Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, PKK terör örgütünün kış hazırlıklarını boşa çıkarmak, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak maksadıyla Hakkari ili Kavaklı, Yoncalı, Armutlu, Çeltik ve Beytüşşebap'ın doğu bölgesinde teröristlerin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız