SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Plana İtiraz Edecek misiniz?

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:05:29
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin CHP’li  Üyesi Mimar Günnur Tabel, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndan Toplu Konut İdaresi’ne  (TOKİ) devredilen ve yoğunluğu 3 kat arttırılan Malatya Devlet Hastanesi’nin askıya çıkartılan yeni imar planına Malatya Belediyesi’nin itiraz edip etmeyeceğini sordu. 

Konu hakkında bilgisi olmayan Büyükşehir Belediye Meclisi 1’inci Başkan Vekili Hasan Göğüs ise Tabel’in sorusuna net bir yanıt veremedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını Salı günü yaptığı ikinci oturumla tamamladı.

Meclis  1’nci Başkanvekili Hasan Göğüs’ün başkanlık ettiği toplantıda, gündem maddelerinin görüşülmesinden önce İsrail’in Filistin’e saldırıları kınandı. 

Filistin’de sivil halkın katledildiği İsrail saldırıları karşısında dünyanın sessiz kaldığını belirten Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs, “Kendisini medeni olarak tarif edenler, Filistin konusunda yine bir ses çıkarmadılar. Ben meclisimiz adına bu vahşeti şiddetle kınıyorum. Bu konuda çok şeyler söylendi, biz birbirimize düştüğümüz müddetçe düşman elinden geleni yapacaktır. Bizim aklımızı başımıza almamız lazım, küçük şeylerle birbirimize düşmememiz lazım, o zaman bu vahşetin karşısında durabiliriz” dedi.

Gündem maddeleri

Meclisin gündem maddeleri arasında bulunan eski katı atık sahasında depolanacak atıkların ücret tarifeleri, Darende Belediyesi’nin Ayvalı Mahallesi ile Yazıhan Belediyesi’nin Durucasu Mahallesi’nde 1/5000 nazım imar planı yapma yetkisi,  ilgili komisyonların raporları doğrultusunda görüşülerek kabul edildi. 

İl Özel İdare Binası MASKİ’ye devredildi

Malatya-Akçadağ karayolu üzerindeki TEDAŞ binasının karşısında bulunan alana yaptırılan ve inşaatı yarım kalan İl Özel İdare Binası’nın MASKİ’ye devri ile Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan mülkiyeti Malatya Belediyesi’ne ait 25 dönümlük alanın gece araç parkı için MOTAŞ tarafından kullanılmasına ilişkin talepler Büyükşehir Belediye Meclisinde kabul edildi.

Toplantıda ayrıca Çevreyolunda yapılan genişletme çalışmaları kapsamında petrol boru hattına verilen zarar nedeniyle 184 bin 457 liranın ilgili kuruma ödenmesi konusunda Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’nın teklifi de onaylandı.

“Devlet Hastanesi’nin imar planına itiraz edecek misiniz?”

Toplantı bittikten sonra söz alan CHP’li üye Günnur Tabel, geçtiğimiz hafta ilana çıkan ve yoğunluğu 3 kat arttırılan Malatya Devlet Hastanesi’nin imar planına Malatya Belediyesi’nin itiraz edip etmeyeceğini sordu.  Tabel’in sorusundan sonra konudan haberdar olmadığı anlaşılan Başkan Vekili Hasan Göğüs, net bir yanıt vermezken “Biz ne yapabiliriz ki?” diye sormakla yetindi. Tabel ise “43 dönümlük hastane alanının yoğunluğu 3 katına çıkartıldı. Bu konuda itiraz hakkınız var. Siz itiraz etmeyecek misiniz?” derken, konuya ilişkin yeteri kadar bilgi sahibi olmadığı anlaşılan Başkan Vekili Hasan Göğüs cevap veremedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos Ayı Olağan Toplantısı’nı 13 Ağustos 2014 tarihinde yapmayı kararlaştırarak toplantıyı sona erdirdi.

HABER-FOTO: Güler HAZAR, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız