SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Proje Benimdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:15:02
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Barosu eski başkanı Selahattin Sarıoğlu, AKP hükümetinin dershaneleri kapatma projesinin kendi teklifi olduğunu ileri sürdü. 

Malatya Barosu eski başkanı ve 2007 seçiminde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili aday adayı olan Selahattin Sarıoğlu yaptığı açıklamada, "AK Parti’nin CHP’den kaynak bildirmeden aldığı meslek liseleri, klasik liseler ve dershanelerin kapatılması projesi tarafımdan 29.01.07 tarihinde saat 18.59 ve 19.01’de CHP Genel Başkanlık ve Genel Sekreterlik faksına tarafımdan gönderilmiştir. Bu proje CHP 2007 programına alınmıştır. (Pusula 07 Eğitim ve Kültür Sayfa; 55-58) Ayrıca 2012 seçimleri öncesinde gönderdiğim proje-öneriler nedeniyle de tarafınızca şahsıma 'Teşekkür Mektubu' gönderilmiştir" ifadelerini kullandı.

Sarıoğlu, CHP’ye sunduğu projenin ilk maddesinin "Üniversiteye hazırlık dershaneleri kapatılsın, isterlerse özel okullara dönüştürülsün" şeklinde olduğunu bildirerek, gerekçenin de halkın ‘dershane çilesinden kurtarılması’ olduğunu vurguladı.

Sarıoğlu, klasik liselere giden öğrenci yığılmasını azaltmak için yeteneği olanların meslek liselerine yöneltilmesi gerektiğini de kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız