SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Proje Orada Olmaz!'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Mimar Mühendis Odaları (TMMOB) Mimarlar Odası Malatya şubesi sekreteri Mimar Mahmut Yaşaroğlu, AKP milletvekili Öznur Çalık’ı Şeker Fabrikası arazisine yapılacağı belirtilen sağlık tesisi kompleksi ile Kuzey çevre yolu projeleri ile ilgili olarak tartışmaya çağırdı.

Mimarlar Odası şube sekreteri Yaşaroğlu, “Bu tartışmaya Sayın Öznur Çalık’ın projeyi destekleyen dediği uzman kişilerle Mimar olarak, Mimarlar Odası olarak her zaman varız.” dedi. Yaşaroğlu, haftalık Yorum Gazetesi’ndeki köşesinde özetle şunları yazdı:

“Mimar olarak, Mimarlar Odası olarak, Malatya’yı geleceğe taşıyacak, hiçbir rant kaygısı gütmeden, Malatya halkına, yaşanılabilir bir Malatya bırakmak için, çalışıyoruz. Hiçbir beklentimiz olmadan, büyük özveri göstererek çalışmaktayız. Bu çalışmalar ve gayretler sonucunda Malatya’ya yapılan yatırımların doğru yönlendirilmesinde etken olduk. Bu başarılar da, bizim daha azimli, daha özverili çalışmamıza neden oldu.

Mimarlar Odası ve Malatya’daki diğer mesleki ve sivil toplum örgütlerinin hastane yapımına değil, hastanenin yerine karşı çıktığı alan, Şeker alanıdır. Bununla ilgili Mimarlar Odası olarak çeşitli platformlarda hastane yerinin yanlışlığını anlattıysak ta, bu konu soğutulup kamuoyunun gündeminden düşürülüp, tabiri yerindeyse ‘saman altından su yürütülerek’ tamamlanmaya çalışılıyor. Halk kandırılıyor. Şeker Alanına Hastane yapılması Malatya’nın geleceğine ambargo koymaktır. Hastane yeri olarak tamamen yanlıştır. Hastane yeri Sayın Öznur Çalık’ın uzak olduğunu iddia ettiği, Malatya’nın önünü açacak olan Beylerderesi’nden ötesidir. Batıya doğru açılım yapmaktır.

Kuzey çevre Yolu ile birilerine rant sağlayacaksınız diye Malatya’nın Tarım arazilerini öldürüyorsunuz ve bitiriyorsunuz. Zorunuz nedir bilmiyorum. Ama Oraya harcanacak parayla fevkalade viyadüklü, tünelli bir ‘Güney Çevreyolu’nu yapabilirsiniz.

Sayın Öznur Çalık , Siz milletin vekili olarak milletin hayrına çalışmanız gerekirken; vekili olduğunuz aslınızdan, neden habersiz çalışmalar yapıyorsunuz?

Malatya’daki uzmanların karşı olduğu bir projeyi, Ankara’da güya uzmanların fikrini almış gibi göstererek neden kamuoyunu yanıltıyorsunuz. Bu durumda aklıma farklı amaçlarınızın olacağı geliyor. Yoksa Malatya’nın geleceğiyle olumsuz yönde oynamak konusunda neden bu kadar ısrarcı oluyorsunuz.

Eğer gerçekten konuyla ilgili ciddi uzmanlarınız varsa( ki, hiç sanmıyorum!) gelin istediğiniz bir açık oturumda tartışalım, üstelik Ankaralı uzmanlarınızda gelsin. Malatya için doğru olanı halkta görsün. Eğer haklıysanız yanınızda olalım. Eğer ısrarcı olduğunuz konuda yanılıyorsanız, o zamanda bu projenin yeri konusunda vazgeçin.

Malatya Kamuoyu’na bir kez daha belirtmek istiyorum ki; Hastanenin yeri Şeker alanı olamaz. Bu konuda, ne mimar olarak, ne de Mimarlar Odası olarak, Milletvekili Öznur Çalık’ın konuşmalarında, Hastane yerini ya da Kuzey Çevreyolu projesini (destekliyormuşuz gibi gösterse de) kesinlikle desteklemiyoruz. “

Kuzey Çevreyolunun açılması için gizli yürüttükleri çalışmalar sonuçsuz kalacaktır. Çünkü yanlış bir proje. Malatya’nın, çözülmeyi bekleyen o kadar sorunu varken; gelip bir de çözümsüz iki büyük sorunu daha eklemesinler.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız