SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Projede Demiryolu da Vardı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:00:50
O Projede Demiryolu da Vardı
A- A+ PAYLAŞ

Beylerderesi Viyadüğü için ilk resmi etüt ve proje çalışmalarının Turgut Özal döneminde 1988 yılında sözlü başvuru üzerine başlatıldığı ve o dönem ve sonrasında ekonomik durum nedeniyle yapılamadığı belirtildi.

SORU: BEYLERDERESİNE KÖPRÜ YAPILACAK MI?

Dönemin ANAP Malatya milletvekili Gazi Barut’un 8 Aralık 1994 tarihli Bayındırlık ve İskan Bakanı tarafından cevaplandırılması talebi ile TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Beylerderesi’ne köprü yapılıp yapılmayacağı ve projelerinin mevcut olup olmadığı soruluyor.  Önergede şu sorular yer alıyor:

“1.Malatya-Kayseri kara yolu üzerinde ve Malatya'nın çıkışında 15 inci Km.de bulunan Beylerderesi üzerinde bir köprü yapımı düşünülüyor mu?  

2. Beylerderesi üzerine yapılacak köprü için yapılan bir etüt veya proje mevcut mu?

3. Yapılan bir çalışma varsa köprü ye çevre yolunun fizibilitesi ve maliyeti çıkarılmış mıdır?"

CEVAP: PROJESİ VAR, TEK ŞERİTLİ DEMİRYOLU KÖPRÜSÜDE YAPILACAK 

Dönemin Malatya Milletvekili Gazi Barut’un soru önergesine 17 Ocak 1995 tarihli dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu tarafından verilen cevapta, Beylerderesi için 1988 yılında sözlü başvuru üzerine etüt ve proje çalışmasının yapıldığı aktarılıyor.

Dönemin Bayındırlık ve İskan Bakanı Halil Çulhaoğlu imzalı cevap şu şekilde:

“Malatya Milletvekili Gazi Barut'un "Beylerderesi Köprüsü"ne dair Bakanlığımıza yönelttiği yazılı soru önergesi incelenmiştir. Adı geçen köprü ile ilgili olarak, 1988 yılında yapılan sözlü müracaat üzerine, yeni bir güzergah tespit edilmiş ve etüt çalışmaları sonucunda ise söz konusu yer üzerinde 480 m. uzunluğunda  ve 70 m. ayak yüksekliğinde duble karayolu köprüsüyle, tek şeritli demiryolu köprüsünün yapımı  gerekli görülerek projeleri hazırlanmıştır. Bu köprülerin bağlantı yollar hariç, inşası için gerekli olan harcama miktarı 1995 fiyatlarıyla yaklaşık 480 000 000 000 TL. civarındadır. 

1988 yılı fizibilite etüt sonuçları ve ülkemizin ekonomik şartları göz önüne alındığında, şimdilik böyle bir köprünün yapımı imkan görülmemektedir.”

VİYADÜK YAPILDI AMA..

Beylerderesi Vadisi geçişini sağlayan 420 metre uzunluğa, 24 metre genişliğe ve 55 metre ayak yüksekliğine sahip olan ve sadece karayolu geçişinin yapıldığı Beylerderesi Viyadüğü Nisan 2011’de ulaşıma açılmıştı. Viyadüğün yaklaşık 40 milyon TL’ye mal olduğu açıklanmıştı.

Bakanlıkta demiryolu geçişinin de olduğu bir başka projenin de olduğu anlaşılan Beylerderesi'nde ikinci bir projeyle demiryolu geçişi olmadan yapılan viyadük nedeniyle, demiryolu geçişi halen 82 yıl önce inşa edilmiş olan taş köprü üzerinden yapılabiliyor.

HABER: Burhan KARADUMAN- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız