SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Projenin Sonucu Facia!'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür (üstteği fotoğrafta soldaki), 1992 yılında Türk cumhuriyetlerinden her yıl 10 bin öğrencini getirilerek Türkiye’de eğitilmesi amacıyla başlatılan projenin tarihi bir facia ile sonuçlandığını belirtti.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nda konferans veren Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür, burada Türk Cumhuriyetlerindeki öğrencilerin Türkiye'yle getirilerek eğitilmesi "1992'de 10 bin öğrencinin eğitilmesi projesi gündeme geldi. Bu her anlamda çok etkili bir projeydi. 10 bin öğrenci Türkiye'ye getirilecek ve burada eğitilecek, eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerine döneceklerdi. Hepsi bir tarafa sadece bu proje yürütülebilmiş olunsaydı, aradan geçen 18 sene zarfında çok güçlü bir jenerasyon vücuda gelirdi. Çünkü burada çok iyi bir eğitim aldıktan sonra dönmeleri durumunda, bulundukları ülkenin üst düzey bürokratları, diğer üst düzey görevlileri haline geleceklerdi. Fakat maalesef bu proje güdük kaldı. O günden bugüne kadar bırakın her yıl 10 bin öğrencinin gelmesini, gelen öğrenci sayısı 40 bine yakın. Bunlarda ilk başlarda verilen burs bir anlam ifade ediyordu. Enflasyon dolayısıyla bununda anlamı ortadan kalktı" dedi.

Gürgür, projenin facia ile sonuçlandığını belirterek şöyle konuştu, "Şimdi aldıkları burslarla geçinmeleri mümkün olmayan Türkiye'de 6 bin Türk Cumhuriyetlerinden gelmiş öğrenci var. Kendi kaderlerine terk edilmiş vaziyette. Bunların yetiştirilmesi ve ihtiyaçları için hiç bir organizasyon yapılmıyor. Bu yüzden bırakın Türkiye’de yetişmiş ve Türkiye'ye muhabbet duyarak ayrılmayı, hayal kırıklığına uğramış şekilde ülkelerine gitmek durumunda kalıyorlar. Bu projenin gelişmemesi, çökertilmesi, çökmesi bizim için tarihi bir facia olmuştur."

Konferansa İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Türk Ocakları Başkanı Nadir Günata ile öğrenciler katıldılar.

Konferans sonunda öğrenciler adına Gürgür'e çiçek verilirken, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İbrahim Azcan'da plaket takdim etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız