SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Projeye Derhal Son Verilmeli'

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:29:42
'O Projeye Derhal Son Verilmeli'
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Adıyaman yolunun tam 44 yıldır bitirilemediğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya il binasında, İl Başkanı Enver Kiraz, merkez ilçe Battalgazi Başkanı Abdulvahap Ayzabar ve partililerle birlikte basın açıklaması yapan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, karayollarındaki sorunlardan söz etti.

Ağbaba şunları söyledi:

"Malatya, Doğu ve Güneydoğu’nun batıya açılan kapısı.Malatya karayoluyla doğuyu batıya bağlıyor. Normal şartlarda yük ve yolcu taşımacılığı için Malatya’nın tüm ulaşım yollarının çok hızlı bitirilmesi beklenir.  Ama gelin görün ki  Malatya, diğer illerle kıyaslandığında ulaşım konusunda sınıfta kaldı. Malatya’nın hala bir çevre yolu yok.AKP’nin sürekli övündüğü duble yol Malatya’ya uğramadı bile.

Size Türkiye’nin ulaşım tarihine geçecek bir örnek vermek istiyorum. Malatya-Yeşilyurt- Çelikhan-Adıyaman yolu tam 44 yıldır bitirilmeyi bekliyor. 44 yıl. Başka ülkede olsa 44 yılda yeni bir şehir yaratılır. Ama 44 yıldır Malatya’daki bir yol bitirilemedi. Defalarca gündeme getirilmesine rağmen , sorulara kulaklarını tıkayanlar her yıl ertesi yılı adres gösterip durdular. Kendi şehrine hızlı tren getirmek için çaba gösteren Ulaştırma Bakanı 2011 Yılında bitirileceğini açıklamıştı ama o da hayal oldu.2013’te bitecek dediler. Bu yılın da sonu geldi.Bakalım bu yol 45. Yılına girecek mi göreceğiz.

Malatya’nın yatırımlar konusunda  üvey evlat muamelesi gördüğünü teker teker sıralayalım;

•          Yıllardır bitirilmeyi bekleyen Arapgir Çevre Yolu ,

•          Yapımı yılan hikayesine dönen, defalarca bitim tarihi ertelenen  Erkenek Tüneli,

•          Doğu-Batı arasında ulaşım açısından büyük bir rol üstlenecek Malatya-Sivas Karayolu,

•          İkinci kez ihaleye çıkarılan Malatya-Kayseri Karayolu üzerindeki Karahan Tüneli, 

Ve daha niceleri Malatya’nın AKP eliyle hızla geriletildiğinin göstergesi.

Baraj yapıp sulama kanalı yapmıyorlar, Tünel yapıp zemin etüdü yapmıyorlar. Malatya’yı büyükşehir yapıyorlar ama , büyükşehiri  kabuğuna hapsediyorlar.

Sadece yapmadıkları değil, yapamadıkları yollarla da ünlü bir parti; AKP.

6 yıldan beri 1 metre ilerlemeyen Kuzey Çevre Yolu’nu yapacağım diye ısrar ediyorlar.  Bilim adamları, tarım ve çevre uzmanları, şehir plancıları şiddetle karşı çıkarken bu konudaki ısrarın sebebini anlamış değiliz.

54 Km’lik Kuzey Çevre Yolu üzerine   31 adet köprü, 14 adet farklı seviyede köprülü kavşak, 28 adet alt ve üst geçit yapılması gerekiyor. Sadece kamulaştırma bedelinin 100 Milyon lirayı bulması beklenen proje Malatya için büyük kayıplara yol açacak. 

Malatya Ovasının en değerli arazilerine büyük zarar verecek Kuzey Çevre Yolu projesine derhal son verilmelidir. Malatya’ya bir çevre yolu mutlaka kazandırılmalı, ama bu yol, kentin güneyinden geçirilmelidir.

Tabi ulaşımla ilgili sıkıntıları sadece Malatya yaşamıyor.Dün Habur Sınır Kapısında, Mardin’de ve Nusaybin’de incelemelerde bulunduk.Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bölgede yaşanılan sıkıntıları tespit etmek üzere bölgeye gittik.Tek kelimeyle durum içler acısı. 

İstanbul’da 2 kıta arası vapurla 15-20 dakikada geçilirken bu mesafeyi  4 dakikaya irdirdikleri için övünenlere, Marmaray’ın günlerce reklamını yapanlara , Habur’dan ayağının tozuyla gelmiş bir siyasetçi olarak sesleniyorum. Siz 4 dakikada kıtalararası geçerken, Habur’da 40 km kuyruk oluşturan tır şoförleri 15 gün bekleyerek sınırdan geçebiliyorlar. Marmaray tamam, bir de Haburvay yapın da oradaki çileyi bitirin.

Değerli Basın Mensupları;

Yarın, Ulu Önder Mustafa Kemal’in aramızdan ayrılışının 75. Yıldönümü. Son dönemlerde Cumhuriyet kazanımlarının teker teker hayatın her alanından silinmek istenmesine dair uygulanan sinsi planlara karşı mücadeleye devam edeceğiz. Mustafa Kemal’in hayatını adadığı Cumhuriyetin ve  devrimlerin hem izinde olacağız hem de  savunucusu olacağız. Atatürk’ün çağdaşlık hedeflerini yerine getirmek hepimizin en öncelikli görevi olacaktır.Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü özlemle, saygıyla, minnetle anıyor ve emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin sahipsiz olmadığını belirterek, saygılarımı sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız