SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Rekor Artık Kırılamaz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:30:06
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı hemşehrimiz Yalçın Manav (sağ başta), Malatya’nın kayısı tatlısı konusunda rekor kırarak girdiği Guinness Rekorlar kitabındaki rekorunun bir daha kırılamayacağını söyledi. 

O REKOR ARTIK KIRILAMAZ 

Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, “Geçtiğimiz yıl Malatya’da gün kurusu kayısıdan Guinness Rekorlar kitabına girmek için bir organizasyon yaptık ve yaptığımız gün kurusu kayısı tatlısı 343 kilo 700  gram ile Guinness Rekorlar kitabına girdi. Limit 200 kilo idi. 143 kilo fazla yaptık ve zaten hiç kimse geçemez. Sebepte Malatya Kayısısında lif çok fazla. Eğer kayısıyı tatlıyı yapmak üzere yada reçel yapmak üzere hazırlarsanız, diğer şehirlerde ve ülkelerdeki kayısılar lifi az olduğu için tereyağı koyup, su koyup vede kayısıyı koyduktan sonra kayısı tatlısı haline gelirken eriyor ve su haline geliyor. Ama Malatya kayısısı pişiyor vede hiçbir şey olmuyor. Her yerde İngiltere dahil Malatya kayısısı konuşuluyor. Büyük bir başarı oldu. 

YABANCI DİLE ÇEVRİLMELİ 

Malatya’da kadınlar arası kayısı tatlıları ve yemekleri yarışması düzenlenerek 120 tane ev hanımının katıldığı organizasyonda 160 tane reçete çıktığını belirten Manav, “Bu yarışmada çıkan reçeteler halen kitap haline getirilmedi. Bu kitabın Fransız ve İngilizce, Rusça yapılmasını istiyoruz. Malatya’da yemek kitabı çıkmıştı ve o kitapları da küçük cep kitapçığı haline getirerek yurt dışına göndermeliyiz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız