SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Rektör Malatya'dan Gitme

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:19:02
O Rektör Malatya'dan Gitme
A- A+ PAYLAŞ
Gazi Üniversitesi’nde yapılan rektör adaylarını belirleme oylamasında 5. sırada yer alan ve YÖK tarafından Cumhurbaşkanlığı’na sunulan listede 3. sıraya yükseltilen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da Gazi Üniversitesi Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in akademik yaşamına İnönü Üniversitesi’nde başladığı, yardımcı doçent ve doçentlik unvanlarını da burada aldığı öğrenildi. Onkolog Prof. Dr. Büyükberber Malatya’da bulunduğu dönemde kadro verilmemesi nedeniyle de tepki olarak İnönü Üniversitesi’nden ayrılmış.
 
Gazi Üniversitesi’nde Haziran ayında yapılan rektör adaylarını belirleme oylamasında oy kullanan akademik personelin sadece % 10’unun oyunu (188) alabilen ve 6 aday içinde 5. sırada çıkmasına karşın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Gazi Üniversitesi rektörlüğüne atandıktan sonra tartışmaların odağı haline gelen Prof. Dr. Süleyman Büyükberber kişisel web sitesinde yaptığı açıklamada Malatya’daki akademik yaşamına ilişkin bilgi verdi. 
 
İnönü Üniversitesi’nde iken ‘Turgut Özal’ın yarattığı imkanlarla’ ABD’ye gönderildiğini, üniversitede yönetimin değişmesinden sonra 1997 yılında Malatya’ya çağrıldığını ifade eden Prof. Dr. Büyükberber, üniversite yönetiminin bu çağrısına çalışmalarının yarım kalmaması için olumsuz cevap verdiğini, bu nedenle de müstafi sayıldığını kaydetti. 
 
Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber açıklamasında İnönü Üniversitesi’ndeki günlerine dair şu ayrıntılara yer verdi: “1995 yılında İnönü Üniversitesi'nde yardımcı doçent olarak öğretim üyeliğine başladım. Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı’nı kurdum. Merhum Turgut Özal’ın başlattığı bir imkanla 1996 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde University of Nebraska Medical Center ve Eppley Cancer Center’a gittim. Tümör İmmünolojisi ve Gastrointestinal Oncology kliniğinde research fellow olarak çalıştım. İnönü Üniversitesi'nde değişen yönetim nedeniyle 1997 yılında geri çağrıldım ve çalışmalarım nedeniyle dönemediğim için müstafi sayıldım. Yurda dönüşümde İnönü Üniversitesine olan mecburi hizmetimi ödemek amacıyla başvurdum. 1999 yılında doçent oldum.  Ancak bu dönemde üniversitede yaşanan sıkıntılar ve kadro verilmemesi nedeniyle İnönü Üniversitesi'nden istifa etmek zorunda kaldım”. 
 
Haziran ayında Gazi Üniversitesi’nde yapılan rektör adaylarını belirleme oylamasında Prof. Ayşe Dursun 511, Prof. Derviş Yılmaz 495, Prof. Dr. Peyami Cinaz 254 ve Prof. Aydın Karapınar 194 oy almış, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektörlüğe atanan Prof. Dr. Süleyman Büyükberber 188 oy, Prof. Dr. Sacit Turanlı 98 oy almıştı. 
 
Kayseri 1965 Kayseri doğumlu Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber’in halen Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi olan eşi Dr. Nuray Büyükberber’in de 1997-2002 yılları arasında İÜ Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ABD’da görev yaptığı öğrenildi. 
 
Haber: Niyazi DOĞAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız