SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Şairler Sultanıdır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:48:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Şair Necip Fazıl Kısakürek'in vefatının 30'uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Öz'ün mesajı şöyle:

"İçinde engin his deryalarını, uçsuz bucaksız fikir ovalarını barındıran edebiyat dünyamızın üstadı şuarası Necip Fazıl, ömrünce pek farklı yerlerde olmuş, siyasette, tasavvufta, bürokraside, her bulunduğu yerde kendisi olmayı başarabilen biridir. Cemiyetin rahminde doğum sancısı ve “mukaddes emanet”in dönmez davacısı, yüzüstü sürünenleri ayağa kalkmaya çağıran, “kim var?” denildiğinde “ben varım” diyen, yükünün bir Kaf Dağı kadar ağır olduğunu bilen biridir. Çağımızın prototipi olan “güdümlenebilir insan” tipine kesinlikle itiraz etmiş, “Bir ben vardır bende, benden içeri” diyen Yunus Emre’nin o sonsuzluk benini yakalamış ve sağına soluna bakmadan onurlu bir duruş sergilemiş, özgüvenle işinin ne olduğunu bilen bir kişidir.

Altmış yıl durmadan dinlenmeden bin bir çile içinde eserler vererek, mücadeleler yaparak, milletin varoluş savaşında yerini alan bir millet büyüğü, düşünce ve edebiyat hayatımızın dinmez ve silinmez kalemi, kendini edebiyat tarihine hak eden kalem sahibi, şairler sultanıdır.

Tek başına şair ya da yazar olarak tanımlanamayan bir fikir işçisi, bir kalem sahibidir. Çünkü onun şairliği, fikirleri içindir.

Son gün olmasın dostum, çelengim, top arabam,

Alıp beni götürsün, tam dört inanmış adam…

Diyerek bize her konuda güzel ve anlamlı mesajlar veren ve 79 yıllık hayatı ve eserleriyle bize bir dava emanet eden Necip Fazıl’ı,vasiyetine uygun olarak davasını, mücadelesini, topyekun birlik, beraberlik için gelecek nesillere anlatmalıyız.

Ölüm yıldönümünün onu anlamaya, anlatmaya ve başlattığı güzellikleri devam ettirmeye vesile olması temennisiyle Necip Fazıl’ı rahmet ve minnetle anıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız