SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Şebeke Yenilendi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:11:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya merkez ve merkez ilçelerde içmesuyu şebeke hattından kaynaklanan arızaları ve şebeke yenileme çalışmalarına devam ediyor. Yarımcahan Mahallesi 1100m., Dilek Mahallesi 500m,, Yavuz Selim Mahallesi (TOKİ) 450m., Hatunsuyu Mahallesi 600m., Barguzu Mahallesi 200m. ve Battalgazi merkezde 500m. olmak üzere toplamda 3350 metrelik içmesuyu şebeke hattı yenileme çalışması yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, Malatya il genelinde içmesuyu şebeke yenileme hattı çalışmaları ve içmesuyu şebeke hattından kaynaklanan arızaları gidermek için yoğun bir şekilde ekiplerin çalıştığını ifade ederek, “Vatandaşlarımızın bize ilettiği şebeke arızaları başta olmak üzere şebeke yenileme çalışmalarımıza 7/24 kesintisiz bir şekilde devam ediyoruz. Birçok mahallemizde son birkaç gün içinde toplamda 3350 metrelik içmesuyu şebeke yenileme çalışması yaptık. 2006 yılında imalatı gerçekleştirilen Yavuz Selim Mahallesi TOKİ konutları içmesuyu şebeke hattında meydana gelen arızaların yoğunluğu ve bölge halkına sürekli rahatsızlık vermesi nedeniyle kurumumuz tarafından mevcut şebeke hattı yenilenerek işletmeye alındı ve eski hat ekiplerimiz tarafından iptal edildi. Bölgede zarar gören peyzaj ve diğer çalışmaları Büyükşehir Belediye ekipleri tarafından en kısa zamanda yapılacaktır. Yavuz Selim Mahallesi’nde 450 metre şebeke hattı döşenerek 17 bina ile bağlantısı yapıldı. Mahallenin yağmursuyu hattına kanalizasyon karıştığı için çevreye zarar veren atıksu girişleri kanalizasyon görüntüleme robotuyla tespit edilerek iptal edildi. Yapılan bu çalışma ilede çevre kirliliğinin önüne geçildi” dedi.  

Yeşilyurt İlçesi Yavuz Selim Mahalle muhtarı Ramazan Yavuz, mahallede 11 yıldır devam eden içmesuyu şebeke hattındaki sorunun çözüldüğünü söyledi. Muhtar Yavuz, “11 yıl önce yapılan içmesuyu şebeke hattında bugüne kadar tam 23 kez arıza meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde MASKİ Genel Müdürü Sayın Dr. Özgür Özdemir bey ile bizzat görüşerek sorunu ilettim. Sağolsunlar soruna anında müdahale ederek 11 yıldır devam eden arızayı tamamen giderdi. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır olmak üzere bizlere hizmet veren tüm MASKİ çalışanlarına mahallem adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız