SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Sektörde Bir İşadamını Malatya'ya Getirme Sözü

0
Güncellendi - 2017-11-06 03:34:13
O Sektörde Bir İşadamını Malatya'ya Getirme Sözü
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çalışma ve Sosyal Bakanlığının destekleriyle Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, girişimci adayı toplam 680 kişinin kurs gördüğü ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin kapanış programı ve sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, halı dokuma kursunda yapılan el emeği göz nuru eserlerin ihraç edilmesi için gereken desteği vereceğini, halı fabrikası olan bir işadamını Malatya’ya getireceğinin sözünü verdi.

ŞAHNAHAN YEŞİLKONAK’TAKİ KAPANIŞ VE SERTİFİKA PROGRAMINA İLGİ YÜKSEKTİ

Şahnahan Yeşilkonak Hizmet Binasında Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Ali Kaban, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Hakan Kâhtalı, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,İl Emniyet Müdürü Dr.Ömer Urhal, Jandarma Alay Komutanı Albay Şerafettin Yılmaz, AKP İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, AKP İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, mahalle muhtarları, kurs öğretmenleri, kursiyerler ve mahalle sakinleri katıldı.

“GİRİŞİMCİ ADAYI 680 KİŞİYE MESLEK EDİNDİRME KURSU VERDİK, KONFERANSLAR DÜZENLEDİK”

Kapanış töreninde kendilerini yalnız bırakmayan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile diğer davetlilere teşekkürlerini sunan Başkan Polat, “Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki mali işbirliği kapsamında geliştirilen “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni hibe programı kapsamında hayata geçirdiğimiz ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesinin toplam bütçesi 135 bin 445 Euro olup, % 85’lik kısmı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı, geri kalan % 15’lik kısmı ise Yeşilyurt Belediyesi tarafından finanse edilmiştir. Avrupa Birliğine sunulan 80 proje içerisinde üç belediye yer almıştı.Bizlerde hemşerilerimizin meslek edinmelerine destek olmak adına bu projeyi sunduk ve kabul edildi. ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe’ Programı kapsamında uyguladığımız proje kapsamında dört adet meslek edindirme kursu açarken, bu kurslarımıza toplam 80 kursiyerimiz katıldı. Bununla birlikte kursiyerlerimizin kendi iş yerlerini kurmalarını sağlamak ve devletin vermiş olduğu hibelerden yararlanmaları için KOSGEB İl Müdürlüğümüz ile koordineli olarak açtığımız dört adet girişimcilik kursumuza ise 600 kursiyerimiz katıldı, böylelikle toplam 680 hemşerimizin meslek sahibi olması için destek vermiş olduk. Kursları başarıyla tamamlayan girişimci adaylarımıza yeni iş hayatlarında başarılar diliyorum. Proje çerçevesinde ayrıca toplumsal olaylara dikkat çekmek ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştıracak konferanslar düzenledik.” dedi.

“AVRUPA BİRLİĞİNDEN ALDIĞIMIZ BU PARALAR ASLINDA BİZİM PARALARIMIZDIR”

Projenin uygulanması aşamasında aktif bir çalışma yapan Şahnahan Yeşilkonak Hizmet Binası İdarecilerine ve desteklerini esirgemeyen mahalle sakinlerine teşekkür eden Polat, “Avrupa Birliğinden aldığımız bu hibe aslında kendi öz malımızdır. Avrupa’nın dünyanın dört bir tarafını olduğu gibi bölgemizi sömürgeye dönüştürmesinden dolayı bizim için Avrupa Birliği hibeleri ayrı bir anlam ifade ediyor. Gerek yerel yönetimlerin gerekse de kamu ve kuruluşların bu hibelerden mutlaka yararlanmaları gerekiyor. Avrupa Birliği bu projelerin uygulanması sayfasında çok titiz davranıyor, projenin bütün harcamalarında benim imzam bulunuyor. Kurslar sonunda çok değerli eserler ortaya çıktı, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Proje kapsamında satın aldığımız halı tezgâhları başta olmak üzere diğer tüm malzemeler Yeşilyurt Belediyesinin envanterine geçmiş oldu. Projenin uygulanması aşamasında desteklerini esirgemeyen, tüm faaliyetlerimizde bizimle birlikte hareket eden Şahnahan’lı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

“TÜM HİZMETLERİN TEMEL HEDEFİ; İNSANLARIMIZIN GELİŞMESİ VE GELİŞTİRİLMESİDİR”

Vatandaşların meslek edinmeleri yönünde fırsat oluşturan ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesini gerçekleştiren Yeşilyurt Belediyesinin tebrik eden AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ise, “Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerimizin yaptığı bu denli faydalı hizmetlerden dolayı göğsümüz kabarıyor. Bu hizmetler Hükümetimizin verdikleri destekler sayesinde sizlere ulaşıyor, yani milletimizin bize desteği yeniden milletimize ulaştırıyoruz. Yerel yönetimlerin bu ve benzeri hizmetlerindeki temel hedef; insanlarımızın hayat standartlarının gelişmesi, geliştirilmesidir. Gerek Hükümetimiz olsun gerekse de bizler bu hizmetleri yakından takip ediyoruz. Bizim hizmet felsefemizde herkesi kucaklayan, etnik ve dini kökeni ne olursa olsun tüm vatandaşlarımıza en güzel hizmetleri sunmak vardır. Yeşilyurt Belediyesine ait Yeşilkonak veya diğer hizmet binalarında verilen eğitimleri alan Alevisi de var, Sunnisi de var, Türkü’de var Kürdü’de var, hiçbir vatandaşımızı asla ötekileştirmeden yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. AK Parti olarak 15 yıl boyunca ülkemizin bütün alanlarda kalkınması için devasa hizmetler, yatırımlar ürettik. Halkımızın duaları bizim içim her şeyden önemlidir, bizim can simidimiz sizlerin duasıdır. Bu dualara layık olmak için gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Analarımız, babalarımız, kardeşlerimiz ‘Allah bu Hükümetten razı olsun, bizim ömrümüzden alsın Recep Tayyip Erdoğan’a versin’ diyorsa bizim başka hiçbir desteğe ihtiyacımız yoktur” diye konuştu.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİ SOSYAL BELEDİYECİLİKTE CİDDİ ADIMLAR ATIYOR”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ın sosyal belediyecilik alanında ciddi adımlar attığını ifade eden AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise, “ Türkiye’deki 80’e yakın AK Parti’li Belediye arasında ‘KEŞKE’ projesiyle sosyal belediyecilik alanında Cumhurbaşkanımızdan ödül alan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ı bir kez daha kutluyorum. Yeşilyurt Belediyesi sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi.’Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesi her yönüyle güzel ve başarılı bir hizmettir. Bizim en büyük eksikliklerimiz arasında; çıraklık ve kalfalık gelmektedir, meslek erbabı bulma noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu projemiz özellikle kadınlarımızın iş hayatına atılmaları ve meslek edinmeleri açısından çok önemli bir adımdır.Gençlerimiz, büyüklerimiz, bayanlarımızın meslek edinmeleri noktasında yaşadıkları engeller böylesine değerli projelerle ortadan kalkmış olacak.Proje; vatandaşlarımızın sosyal hayatla bütünleştirmek, ekonomik özgürlüğe kavuşmak ve meslek edinmelerine katkı sunmak adına önemli bir adımdır” şeklinde konuştu.

“AVRUPA BİRLİĞİ HİBE PROGRAMLARINDAN FAYDALANMAK GEREKİYOR”

Malatya Valisi Ali Kaban ise, “Valilik görevine başladığım ilk günden beri en önem verdiğim Avrupa Birliği hibe programlarıdır, daha önce görev yaptığım kentlerde bu tip projeler yaparak bu kaynaklardan istifade etme yoluna gittim. ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesi üzerinden bölgemize ciddi bir hizmet getiren başta Yeşilyurt Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat olmak üzere emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Avrupa Birliğinden hibe yoluyla gelen paralar aslında bizim paralarımızdır. Avrupa Birliği ile yaptığımız protokol kapsamında oraya aktardığımız paralarımızı eğer kullanırsak bizim oluyor aksi takdirde başka ülkeler kullanıyor” dedi.

“İNSAN ODAKLI HİZMETLER ÜRETMEYE TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN DEVAM EDECEĞİZ”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “15 yıllık AKP iktidarı döneminde hep engellerle karşılaştık. Türkiye’yi ileriye götürme çabalarımız sırasında sürekli olarak birileri tarafından koyulan taşları kaldırmakla geçti. Ama bir yandan da halkımıza hizmet etmeye, insan odaklı hizmet götürmeye, kadınlarımızı, gençlerimizi kalkındırmaya çalıştık. Bir yandan oynanan oyunları bozmaya bir yandan Türkiye’yi müreffeh devletle seviyesine yükseltmek için çalıştık. İnsanımıza iş bulalım, aş bulalım diye çalıştık. Bu engellemeler ve sıkıntılardan milletimizin desteği, liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başarıyla çıktık. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi sırtımızı ‘Hakka ve Halka’ dayamaya devam ettik. Bizler sizlere ne kadar hizmet etsek azdır” dedi.

“ESNAFIMIZI, TÜCCARIMIZI BÜTÜYMEK, İNSANLARIMIZA İŞ VE AŞ BULMA DERDİNDEYİZ”

Türkiye’de birçok projeyi Avrupa Birliği ile beraber yaptıklarını sözlerine ekleyen Bakan Tüfenkci, “Şimdi Avrupa Birliğinden kararlar almaya çalışıyorlar, uygulanan projeleri kesmek için çalışıyorlar. Kesseniz nolur kesmeseniz nolur. İşte 135 Bin 445 Euro bütçeli ‘Yeşilyurt Meslek Ediniyor’ projesi başladı ve bitti. Bizler beş milyon avroluk projelere imza atıyoruz. Görüyorsunuz Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız bir yerde temel atıyor, bakanlarımız bir yerde ya temel atıyor ya da tamamlanan projeyi açıyor. Türkiye geldiği nokta itibariyle kolay kolay dize getirilemez. Yeter ki sizlerle gönül bağlarımızı kesmeyelim. Esnaflarımızı ve tüccarlarımızı büyütmek, gençlerimize, kadınlarımıza ve girişimci adaylarına yeni iş fırsatları oluşturmak adına destek veriyoruz. Bizler insanlarımızı daha da geliştirmek için, rekabetçi edebilmek için Hükümet olarak her türlü desteği verdik, vermeye devam edeceğiz.Yeter ki sizler çalışın. Malatya’nın merkezinde kalan sanayi bölgelerinin taşınması noktasında adımlar attık. Bunu girişimci adaylarımızın el emeği göz nuru eserlerini değerlendirelim, onları kendi iş yerlerinin patronu yapalım diye destekler oluşturduk.” dedi.

“ELE EMEĞİ GÖZ NURU ESERLERİN İHRAÇ EDİLMESİ İÇİN GEREKEN DESTEK VERİLECEK”

Tüfenkci, “Yeşilyurt Meslek Ediniyor projesi kapsamında açılan halıcılık kursuna yoğun ilginin olduğunu Belediye Başkanımız anlattı. Bu çalışmaların organize edilmesi noktasında bizlerde üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Halı Fabrikası olan bir işadamını buraya getirelim, çünkü ülkemizde artık kendi desenimizi üretecek kalifiye personellere ve yatırımcılara ihtiyacımız var. Bizler önceden el işi halılar ihraç ederdik, şimdi üretim olmadığı için yapamıyoruz. Bende bizzat bu organizasyonun içinde olayım ve bu kardeşlerimizin ürettikleri kıymetli eserleri alacak ve ihraç edecek firmayı da buraya kazandıralım, bunu da devamlı hale getirelim. Bu projenin uygulanmasında büyük çaba harcayan Yeşilyurt Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına, kurs öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından açılan meslek edindirme kurslarına katılarak başarı belgesi almaya hak kazanan kursiyerlere başarı belgeleri Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık başta olmak üzere diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, programa katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile diğer protokol üyelerine günün anısına kursiyerler tarafından yapılan ‘eliv-vav’ ile ‘Türk Bayrağı’ desenli ipek dokumadan oluşan tablo hediye etti. Başkan Polat, Bakan Tüfenkci’ye ayrıca kursiyerler tarafından özel olarak yapılan ipek dokumalı halı hediye etti.

Sertifika dağıtım töreninden sonra Şahnahan Yeşilkonak Hizmet Binasındaki halı dokuma tezgâhlarının olduğu bölümleri gezen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile protokol üyeleri, el emeği göz nuru eserleri incelediler.

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatyam İÇİN (6 yıl önce)
    ZAFER ARKADAŞIMA KATILIYORUM. EK OLARAK SİVİL HAVAALANI ŞART. SAYIN BAKANIM NE OLUR ŞU İŞLERİ DÖNEMİNİZDE YAPTIRIN. AYRICA BÜYÜK FABRİKA SAHİPLARİNİ MALATYA YA DA FABRİKA AÇMASI İÇİN ÇAĞIRIN. BAKAN İKEN OLDU OLDU YOKSA MALATYA NIN SONU HÜSRAN OLUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    ak parti il başkanı neden hep ön planda olur? Valinin önüne geçecek kadar ne bilgisi, tecrübesi, liyakatı var? YAZIK YAZIK YAZIK
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Bu işler halı kilim ile olmuyor, yetmiyor. Teknolojik girişimcilik özendirilmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer Demir (6 yıl önce)
    2.ÜNİVERSİTE ve SİVAS-MALATYA HIZLI TREN HATTI yapım ihalesi ne aşamada, Lojistik Merkezi, Onkoloji Hastanesi, ŞEHİR HASTANESİ, HASANÇELEBİ DEMİR CEVHERİ ZENGİNLEŞTİRME VE PELETLEME TESİSİ ne durumda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemil (6 yıl önce)
    Halı pazarlama işi malatyalıların elinde.üretim yerı ise g.antep.sayın bakan tuğra halı'ya üretimi malatya'da yaptırabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir Coşkun (6 yıl önce)
    Meslek edinen var ama iş sahibi olan, istihdam oluşturan varmı acaba? Asıl problem işsizlik
    0
    0
    Yanıtla