SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Sezon" İncelemede..

A- A+ PAYLAŞ
 
 
Malatyaspor'un, "ilginç" sonuçlar ve hakemlerin direkt etki ettiği puan kayıplarıyla Süper Ligden düştüğü 2005- 2006 sezonunun tüm maçlarının İstanbul'da şikeye yönelik soruşturma başlatan savcılıkça incelemeye alındığı bildirildi.
 
Sonucu Malatyaspor'u da ilgilendiren ve diğer maçlara göre yaklaşık yarım saat geç biten son hafta maçında Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor ile 1-1 berabere kalmış, bu skorla kendi sahasında rakibini yenen Galatasaray şampiyon olmuştu. Aynı hafta, Malatyaspor da deplasmanda Gaziantepspor'a 1-0 yenilmiş ve süper ligden düşmüştü. Malatyaspor'un o zamanki başkanı Hikmet Tanrıverdi, kısa bir süre sonra başkanlık görevini bırakmış, ancak o sezon Malatyaspor'un, "şike" sonucu ligden düşürüldüğü iddialarını gündeme getirmiş, ancak daha sonra görevi devralan Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetim bu iddialara ilgi duymamıştı. Tanrıverdi, geçtiğimiz günlerde de basına yansıyan bir açıklamasında, iddiasını tekrarlamıştı.
 
İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca başlatılan ve süper ligdeki şike iddialarına yönelik operasyonların uzantısı olduğu değerlendirilen yeni bir operasyonda, Galatasaray'ı da incelemeye aldığı belirtilirken, bu takımın şampiyon olduğu 2005-2006 sezonundaki tüm maçları inceleyeceği belirtiliyor.
 
Milliyet Gazetesi'nin internet sitesinde bu konuya ilişkin haber, "F.Bahçe- Denizli maçı G.Saray'a Soruluyor" başlığıyla yeraldı. Haber şöyle:
 
"Arama kararının Süper Lig'de 2005-2006 sezonunun 34. ve son haftasında Denizli'de oynan ve 1-1 berabere sonuçlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçında Galatasaray’ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasına ilişkin alındığı öğrenildi.
 
Ayrıca savcılık, Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçlarını inceleme altına aldı.
 
Galatasaray'da yapılan aramaların 5 yıl önceki Denizlispor-Fenerbahçe maçıyla ilgili olduğu belirtiliyor.
 
Arama kararının, Fenerbahçe'nin son maçta şampiyonluğu kaybettiği, Galatasaray'ın ise ipi göğüslediği 2005-2006 sezonuyla ilgili olduğu öğrenildi. Söz konusu soruşturma ve aramalarda 1-1 biten Denizlispor - Fenerbahçe maçında Galatasaray'ın teşvik primi gönderdiği iddialarına ilişkin alındığı öğrenildi.
 
Emniyet güçleri, 2005-2006 sezonunun 34. haftasında Fenerbahçe'nin Denizlispor ile karşılaştığı maçla ilgili belge arıyor. Ayrıca söz konusu karşılaşma ile ilgili Galatasaray'ın Denizlispor'a 1,5 milyon dolar teşvik primi verdiği iddiası araştırılıyor.
 
2005-2006 SEZONU İNCELEME ALTINDA
Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sonuçlanan Süper Lig'deki 2005-2006 sezonunun tüm maçları savcılık tarafından inceleme altına alındı. Bilindiği gibi o sezon son haftaya averajla Galatasaray'ın önünde lider olarak giren Fenerbahçe 16 dakika uzayan maçta Denizlispor ile 1-1 berabere kalmış ve ezeli rakibine şampiyonluğu kaptırmıştı. Bu karşılaşma ile ilgili başta Fenerbahçe Kulübü başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere çeşitli çevreler Galatasaray'ın Denizlispor'a teşvik primi gönderdiği iddiasında bulunmuştu. Hatta şike soruşturmasında tutuklanan Aziz Yıldırım, savcı Mehmet Berk'e "Size o sezonun son 6 haftasında neler oldu anlatayım" demişti.
 
ARAMALARDA İKİ AYRI NEDEN VAR
Sabah saatlerinde Galatasaray Kulübü'nde yapılan aramalarda iki ayrı neden var.
1) 2007 yılında Bülent Tulun'un dönemin başkanı Özhan Canaydın'a yazdığı mektup. Mektupta "Sayın Başkanım, transferlerde usulsüzlük var, paralar boşa harcanıyor" yazdığı öğrenildi.
 
2) Gazeteci Tahir Kum'un, savcı Mehmet Berk'e 2006 yılında oynanan Denizlispor - Fenerbahçe maçı ile ilgili söylediklerinin "ihbar" kabul edilerek soruşturmaya Galatasaray Kulübü de dahil oldu. Bu nedenle de gerekli belgeleri almak üzere sarı-kırmızılı kulüpte Bülent Tulun'un evinde aramalar yapıldı.
 
Bu arada bir iddia da aramaların Bochum Savcılığı'nın geçen yıl başlattığı 'Bahis skandalı' ile ilgili olduğu yönünde."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız