SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Son Vuruşların Ustası

0
Güncellendi - 2016-06-20 00:23:42
O Son Vuruşların Ustası
A- A+ PAYLAŞ

Hırs, azim, kararlılık, teknik ve mücadele… Onda bir futbolcuda olması gereken her şey var. Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün genç golcüsü Berfin Fırat, geçen sezon ortaya koyduğu performansla, yeni sezonun yıldızı olacağını gösterdi.

Malatya Bayanlar Spor Kulübü altyapısından yetiştirdiği yetenekli ve kaliteli futbolcularla dikkatleri üzerine çekiyor. Kadınlar Futbol 3. Ligi’nde mücadele etmesine karşın taraflı tarafsız herkesin taktirini toplayan mavi kırmızılılar, 2. Lige yükselemese bile yetiştirdiği futbolcularla Türkiye kadın futboluna katkı sağlıyor.

Malatya’nın tek bayan futbol takımı olan Malatya Bayanlar Spor Kulübü’nün yetenekli forveti Berfin Fırat (fotoğraflarda mavi formalı), altyapıdan yetişen yetenekli futbolcular arasında yer alıyor.

berfinfırat22014 yılında takımda filiz lisans ile oynayan daha sonra A takımda yer alan 16 yaşındaki Berfin Fırat, futbol oynamaktan büyük zevk aldığını ifade etti.

Futbola olan tutkusunun küçük yaşlarda başladığını kaydeden yetenekli futbolcu, “Futbolu çok seviyorum. Küçükken kızlarla pek fazla oynamazdım. Kızlar evcilik oynarken, ben erkek çocuklarla futbol oynamayı tercih ediyordum” dedi.

Fırat, babasının kendisine büyük bir destek verdiğini belirterek, şunları söyledi: “Futbol oynarken çok eğlenirdim. Tabi erkek sporu olarak görülen bir branştı. Ama ben futbol oynamayı çok istiyordum. İlk zamanlar babam karşı çıktı ama daha sonra futbol oynamamdan o da oldukça mutlu oldu. Bu noktada bana çok büyük bir destek veriyor. Benden daha heyecanlı olduğunu söyleyebilirim.”

Futbolun hayatının bir parçası olduğunu ifade eden genç forvet, “Futbol benim için her şey. Futbolla yatıp kalkıyorum. Futbol hayatımın büyük bir parçası oldu diyebilirim. Hayatımdan futbolu çıkarsanız bütün eğlencem ve mutluluğum eksilir. Bu nedenle futbolu çok seviyorum. Sadece futbol oynamak değil, iyi bir futbol izleyicisiyim. Ünlü forvetleri kendime örnek alıyorum” diye konuştu.

Fırat, geride kalan sezonda Malatya Bayanlar Spor Kulübü adına 9 gol kaydetti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız