SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Sondaj İşimiz Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi,Temmuz ayı toplantılarına başladı. Toplantıda, Vali'nin iade ettiği bir karar görüşülürken, gündemdeki diğer maddeler de ele alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda, Naci Şavata'nın başkanlığında gerçekleştirilen, Temmuz ayı ilk toplantısında, Vali Ulvi Saran'ın iade ettiği, Yeşilyurt ilçesi Taftacık sulaması istinat duvarı yapılması konusu tekrar ele alındı. 780 bin TL maliyetli Yeşilyurt ilçesi Taftacık sulaması istinat duvarı yapılmasının sulamaya ayrılan paradan değil de yola ayrılan paradan yapılması şeklinde yeniden karar alınması için Vali Saran'ın, geçen ay alınan kararı geri gönderdiği bildirildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata da, konunun yeniden ele alınması için konuyu İmar Komisyonu'na havale etti.

Toplantıda ayrıca. Arapgir ilçesi Pertek Çayı mevkiinde kum çakıl kiralama talebinin komisyon tarafından uygun bulunmaması nedeniyle komisyon raporu doğrultusunda kiralama işlemi reddedildi.

Darende İlçesi Hulusi Efendi Devlet Hastanesi bahçesinin içme suyu ile sulandığı, israf olmaması için buraya bir sondaj vurulması teklifi de ele alındı. Meclis üyesi Vahap Altınok, İl Genel Meclisi olarak görevlerinin köylere su götürülmesi olduğunu belirtip, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi bahçesine sondaj vurulması işini kendi kurumlarının imkanları ile yapmalarını önerdi. Konu ilgili komisyonda görüşülmek üzere havale edildi.

Toplantıda ayrıca, Hekimhan ilçesi Yamadağı'ndaki radar istasyonu yolunun kışın kardan İl Özel İdaresi imkanları ile açılması için 2009 yılında verilen KDV hariç 700 bin TL'nin 2010 yılında da Hava Radar Komutanlığı tarafından ödenmesi teklifi de kabul edildi.

Bu arada, İl Genel Meclisi toplantısında, meclis üyelerine hurma da ikram edildi. İl Genel Meclisi'nden bir üyenin Umre ziyaretine gitmesi nedeniyle hurma getirdiği ve meclis üyelerine dağıtıldığı belirtildi.

TKDK ANLATILDI..
Diğer yandan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğü, tarım desteklerini İl Genel Meclisi üyelerine anlattı.

İl Genel Meclisi toplantısından sonra TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü Uzmanlarından Sami Zariç, "Kurumumuz tarafından dağıtılacak Avrupa Birliği kırsal kalkınma destekleri iki aşamalı bir akreditasyon sürecinden sonra kullandırılabilecektir. Aynı hedefe odaklanmış, çiftçimizin yatırımcımızın kalkınmasını, girişimciliğin desteklenmesini ve istihdama katkıda bulunmayı hedefleyen tüm yapılar ile koordinasyon içerisinde çalışacağız" dedi.

TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü olarak özellikle tarım ürünlerinin sanayi kurumlarından işlenmesi için destekler konusunda köprü görevinde bulunduklarını belirten Sami Zariç, 10-100 arasında süt ineği bulunanların Avrupa Birliği (AB) hibelerinden yararlandırıldığını aktardı.

Kanatlı hayvanlar konusunda da destek verildiğini bildiren Zariç, TKDK Malatya İl Koordinatörlüğü olarak sanayicilere, bilgilendirme ve yönlendirme ile köprü görevi yaptıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız