SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Sordu, Yanıt Veren Olmadı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:53:38
O Sordu, Yanıt Veren Olmadı
A- A+ PAYLAŞ

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 2013 yılı ve öncesindeki Malatya’daki askeri uçak kazalarını kapsayan soru önergesine 4 Eylül 2013 tarihinden beri cevap vermiyor. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 30 Eylül 2013 tarihinde Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden kalkan ve pilotlarının sağ olarak kurtulduğu F-4 askeri keşif uçağının Sivas’ın Kangal ilçesinde düşmesinden sonra 4 Eylül 2013 tarihinde Milli savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması talebi ile TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi vermişti. 7. Üsse ait 2 F-4 uçağının daha, Salı akşamı Akçadağ yakınlarında havada çarpışarak düşmesi ve 4 pilotunun şehit olması nedeniyle, bir kez daha aynı sorular akla gelirken, Ağbaba'nın önergesinin akıbeti merak konusu oldu.

Ağbaba, soru önergesinin gerekçesinde şu ifadeleri kaydetmişti; “30 Eylül 2013 tarihinde Malatya 7. Ana Jet Üssü’nden havalanan F-4 uçağın Sivas’ın Kangal İlçesi’nde düşmüş, uçağın 2 pilotu yaralı olarak kurtulmuştur. 30 Eylül tarihindeki kaza ile birlikte, son 11 yıl içerisinde 7. Ana Jet üssünden havalanıp düşen uçak sayısı 9’dur. Belirtilen uçak kazalarında 6 pilot şehit düşmüş, 10 pilot ise yaralı olarak kurtulmuştur. 7. Ana Jet Üssü’nün 1 uçağı da Suriye tarafından düşürülmüş, 2 pilotumuz şehit edilmiştir.”

BAKAN YILMAZ’IN CEVAP VERMEDİĞİ SORULAR

Ağbaba’nın 509 gündür Bakan Yılmaz’ın cevap vermediği soru önergesindeki cevaplandırmasını talep ettiği sorular şu şekildeydi; “Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndaki uçakların art arda art arda düşme sebepleri nedir? 7’nci Ana Jet Üssü’nde bulunan uçakların imalat tarihleri ve görev süreleri nedir? Uçakların düşme sebebinin bakımsızlık ve yapım tarihlerinin eski olmasından kaynaklandığı iddiaları doğru mudur? Son 11 yılda Türkiye genelinde düşen uçak ve helikopterler sayısı kaçtır? Bu kazalarda şehit olan personel sayısı kaçtır? Uçak ve helikopter kazalarında Türkiye, Dünya ülkeleri arasında kaçıncı sıradadır? Türkiye genelinde son 11 yılda TSK’da görevli kaç teknik personel istifa etmiş ve emekliye ayrılmıştır? Personellerin ayrılma sebepleri nelerdir?”

"BU KAZALAR OLAĞAN GÖRÜLMEMELİ.."

Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Salı akşamı iki askeri jet savaş uçağının çarpışması sonucu meydana geldiği açıklanan kazada hayatlarını kaybederek şehit olan 4 pilot için başsağlığı dilerken, bu kazayla ilgili inceleme ve soruşturmanın yakın takipçisi olacağını söyledi.

Ağbaba, yaptığı açıklamada, "Malatya’da bu gibi acılara birçok defa tanık olduk. Eğitim uçuşlarında bu tip kazaların olması “olağan” olarak görülmemeli. Bu kazayla ilgili kafalardaki soru işareti derhal giderilmeli. Yapılan incelemeler ve araştırmalar titizlikle sürdürülmeli ve kamuoyu doğru bilgilendirilmeli. Çünkü ateş düştüğü yeri yakıyor. Ben pilotlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabırlar diliyorum. Ancak Malatya Milletvekili olarak bu kaza ile ilgili yapılacak inceleme ve soruşturmanın yakın takipçisi olacağımı da bildirmek istiyorum."dedi.

Malatya 7. Ana Jet Üssü (Kahramanlar Üssü)'nden son kaza da dahil olmak üzere, 13 yılda uçak kazalarında 11 uçağını kaybederken, 1 uçağı ise Suriye tarafından vuruldu. 7. Ana Jet Üssü, son 13 yılda uçak kazalarından dolayı toplamda 12 şehit  verip 12 uçak kaybederken, 12 pilot ise son anda uçaklardan paraşütle atlayarak kurtulabildi.

ARŞİV FOTO: 12 yıl önce Darende yakınlarında düşen F-4 uçağının enkazı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız