SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Sözü Argo Dil Kullanarak Söylemiş

0
Güncellendi - 2018-01-13 02:14:45
O Sözü Argo Dil Kullanarak Söylemiş
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump, uluslararası basında geniş yankı bulan ve “şok edici ve utanç verici” olarak adlandırılan sözlerinin ardından yaptığı açıklamada, "B.k çukuru ülkeler" sözünü argo bir dil kullanarak söyledim” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği ve göçmenleri konu alan toplantıda, bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen mültecileri eleştirerek, ülkeleri için 'b.k çukuru' benzetmesi yaptığı iddia edilmişti. Uluslararası basında geniş yankı bulan sözlerinin ardından Trump, açıklama yayınladı. Trump, "B.k çukuru ülkeler" sözünü argo bir dil kullanarak söyledim. Ancak normalde bu dili kullanmıyorum" dedi.

Trump'ın bu cümleyi Afrika ülkeleri, El Salvador ve Haiti'yi kast ederek kullandığı belirtilerek Trump'ın bu ülkeler yerine Norveç'ten mülteci almak yönünde bir çıkış yaptığı ifade edilmişti. ABD Başkanı Trump'ın birkaç hafta önce de Haitili'ler için "hepsi Aidsli" ifadesini kullandığı bildirilmişti.

"ÇOK TALİHSİZ VE GEREKSİZ"

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Paul Ryan, ABD Başkanı Donald Trump'ın bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenler için kullandığı "b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz" sözlerinin, "Çok talihsiz ve gereksiz" olduğunu açıkladı.

Temsilciler Meclisi Başkanı Ryan, bir üniversitede katıldığı konferansta yaptığı konuşmasında, Trump'ın Afrika kökenli göçmenler için sarf ettiği belirtilen "b.k çukuru ülkelerden geliyorlar" sözlerinin çok talihsiz, faydasız ve gereksiz olduğunu kaydetti. Ryan, İrlandalı atalarının da geçmişte ABD'de hor görüldüğünü ifade etti. Ryan, göçü "Büyük bir hikaye" sözleriyle anlattı ve ABD'de yaşayan Haitililerin "Harika vatandaşlar" olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Beyaz Saray'daki bir toplantıda bazı Latin Amerika ve Afrika ülkelerinden gelen göçmenleri eleştirerek "b.k çukuru ülkelerden geliyorlar. Neden bu insanların buraya gelmesini isteyelim. Norveç'ten daha fazla göçmen almalıyız" dediği belirtilmişti.

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız