SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Suçları Böyle İşlediler

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:24:26
O Suçları Böyle İşlediler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya il merkezinde hırsızlık, yankesicilik ve gasp olaylarına karışan ve Güven Timleri tarafından yakalanan, 3'ü tutuklanan şahısların işledikleri suçlara ilişkin ayrıntılar polis tarafından kamuoyuna duyuruldu.

NASIL YAPTILAR, NASIL YAKALANDILAR?..

Polisten yapılan açıklamada, yakalanan şahıslarla ilgili olarak şu bilgiler verildi:

"30/10/2014 tarihinde saat 16:15 sıralarında İlimiz Mücelli Caddesi üzerinde bulunan Mağdur Ö.F.Y. isimli şahıs çok acil bir görüşme yapacağını beyan ederek cep telefonunu isteyen şüpheli F.E. isimli şahıs mağdurdan telefonu aldıktan sonra görüşme yaparak mağdurun yanından uzaklaşmaya başlamış, mağdur da şahsı takip ederek görüşmesinin bitmesini beklemiş, ancak bir müddet sonra şüpheli hızla kaçmaya başlayarak İlimiz Şıkşık Mahallesinde izini kaybettirmiştir. Mağdur yoldan geçen bir vatandaşın telefonu ile 155 Polis İmdat Hattını arayarak ihbarda bulunmuştur.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince olay güzergahında bulunan iş yerleri güvenlik kameraları incelenerek şüpheli şahsın eşkali tespit edilmiş ve Güven Timleri tarafından şüpheli F.E. İlimiz Fuzuli Caddesi üzerinde 31/10/2014 tarihinde olaya karıştığı tespit edilen Suça Sürüklenen Çocuk Ö.P. isimli şahıs ile birlikte yakalanmıştır. Şahısların hırsızlığa konu cep telefonunu ikinci el cep telefonu alım-satımı yapan bir işyerine sattıkları tespit edilmiş ve söz konusu işyerinde cep telefonuna el konularak mağdura teslim edilmiş, işyeri sahibine suç eşyasını satın alma suçundan işlem yapılmıştır. Şüpheli F.E. ve Suça Sürüklenen Çocuk Ö.P. hakkında hırsızlık suçundan işlem yapılmış ve Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile işlemleri sonrasında serbest bırakılmıştır.

01/11/2014 tarihinde ise Ferhadiye Sokak üzerindeki parkta bulunan Mağdur N.M.D. isimli şahsa yaklaşan Şüpheli F.E. ve Suça Sürüklenen Çocuk Ö.P. mağdurdan görüşme yapmak bahanesi ile cep telefonunu istemişler, telefonu vermek istemeyen mağdur, şahısların ısrarı üzerine korkarak telefonu Ö.P. isimli şahsa vermiş ve telefonu alan Ö.P. olay yerinden kaçarak uzaklaşmaya çalışmış, mağdurun takip etmesini engellemek amacıyla şüpheli F.E. ise mağdura bıçak göstererek takip etmesini engellemiş ve daha sonra şahıslar uzaklaşmışlardır. Olayın 155 Polis İmdat Hattına ihbar edilmesi sonucu Güven Timleri tarafından şüphelilerin eşkâlleri alınarak bölgedeki bütün cep telefonu alım-satımı yapılan işyerleri araştırılmış ve kısa bir süre sonra Battalgazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri tarafından şahıslar cep telefonunu satmak üzere gittikleri ikinci el alım-satım yapan bir işyerinde yakalanmışlardır. Söz konusu telefona el konularak mağdura teslim edilmiştir. 

Bu suçlarla ilgili gözaltına alınan şüpheli F.E. ve Suça Sürüklenen Çocuk Ö.P. isimli şahıslar 02/11/2014 günü sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmişlerdir. 

Ayrıca, 14/10/2014 tarihinde İlimiz İnönü Caddesi üzerinde bulunan bir kafeteryada müşteri olarak bulunan Müşteki G.D. isimli şahıs cep telefonunu iş yerinde bulunan prize şarja takarak masasına oturmuş ve kısa bir süre sonra kontrol ettiğinde cep telefonunun yerinde olmadığını fark ederek 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbarda bulunmuştur. Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince söz konusu iş yerinde güvenlik kamera görüntüleri incelenerek faili meçhul şüphelinin eşkali tespit edilmiş ve yakalama çalışmalarına başlanmıştır.

01/11/2014 tarihinde ise yine İlimiz İnönü Caddesi üzerinde bulunan başka bir kafeteryada müşteri olarak oturan Müşteki R.A. ceketini oturmuş olduğu sandalye üzerine asmış ve bir müddet sonra ceketinin cebinde bulunan telefonunun yerinde olmadığını fark ederek durumu 155 Polis İmdat hattını arayarak ihbar etmiştir. 

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği görevlilerince iş yeri güvenlik kamera görüntüleri incelendiğinde müştekinin bulunduğu masanın yan tarafında oturan faili meçhul bir erkek şahsın müştekinin cebinde bulunan cep telefonunu hissettirmeden çekip aldığı ve söz konusu şahsın yukarıda izah edilen olayın şüphelisi ile aynı şahıs olduğu tespit edilerek şahsın eşkal bilgileri diğer ekiplere bildirilmiş ve Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı Güven Timleri tarafından olayların şüphelisi A.P. isimli şahıs Turgut Temelli Caddesi üzerinde yakalanmış ve yapılan üst aramasında müştekiye ait cep telefonu ele geçirilerek söz konusu telefon müştekiye teslim edilmiştir. 

Şüpheli A.P. isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış ve 02/11/2014 günü sevk edilmiş olduğu mahkemece her iki olaydan da tutuklanarak ilimiz cezaevine teslim edilmiştir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız