SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O 'Süper' Kahraman, Bir Malatyalı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:38:54
O 'Süper' Kahraman, Bir Malatyalı
A- A+ PAYLAŞ

Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in, gazetedeki köşesinde 14 Şubat Perşembe günkü yazısında yer verdiği, ancak adını yazmadığı "Süper Kahraman Asker" Malatyalı bir Albay.. Adı Hulusi Gülbahar.. Halen, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un da suçlandığı "İnternet Andıcı" davasının tutuklu sanıklarından biri olarak Hasdal Askeri Cezaevi'nde yatıyor.

Özdil'in "İmralı'ya Kim Gitsin" başlıklı yazısında "süper asker" yönünü tanıttığı Piyade Kıdemli Albay Hulusi Gülbahar, Malatya Turan Emeksiz Lisesi'ni 1977'de bitirenlerin de okul arkadaşı. Gülbahar, 1974 yılında girdiği Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nde ilk iki sınıfı okuduktan sonra, 3. sınıfa geçerken Askeri Lise'yi tercih etti ve buradan mezun olduktan sonra girdiği Harp Okulu'nu 1981'de bitirdi.

Yılmaz Özdil'in yazısında "süper başarılı" askeri geçmişini yazdığı Hulusi Gülbahar, uzun süre "Bordo Bereli" olarak görev yaptı ve Genelkurmay Başkanlığı Afet Dairesi'nda bir göreve atandıktan 2 ay sonra, hakkında "İnternet Andıcı" davasından yakalama kararı çıkarıldı. Oğlunun, arandığı haberini duyan Malatya'daki annesi Ağustos 2011'de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Hakkında yakalama kararı bulunduğu sırada Malatya'ya gelerek annesinin cenaze törenine katılan Gülbahar, daha sonra teslim oldu ve Ağustos 2011'den beri tutuklu bulunuyor.

ÖZDİL'İN YAZISI..

Yılmaz Özdil'in, adını vermeden Malatyalı Albay Hulusi Gülbahar'ı yazdığı "İmralı'ya Kim Gitsin?" başlıklı yazı şöyle:

"İMRALI'YA KİM GİTSİN?

Haftalardır tartışılıyor.

İmralı’ya kim gitsin?

Seçenek seçenek sunuluyor.

Hükümetimiz isim beğenmiyor.

*

E bi öneride bulunayım bari.

*

Anadolu’nun küçücük kasabasından elinde bavuluyla yola çıktığında kendisi de küçücüktü, henüz 14 yaşındaydı. Askeri liseye yazıldı. Harp okulundayken, boks’a başladı, 1979 senesinde, kilosunda Türkiye şampiyonu oldu, defalarca milli takıma girdi. Özel kuvvetler’e seçildi, bordo bereyi taktı. Paraşütçü, kurbağaadam, kar kayakçısı, sualtı savunma-taarruz uzmanı, yakın dövüş ve atış hocası oldu.

*

15 Ağustos 1984, bölücü terör tarihimizde ilk kez vurdu... Bir saat sonra helikopterle Eruh’a indirilen tim’in komutanıydı. Lübnan, Somali, Bosna, Arnavutluk, Kosova, Gürcistan, Irak’ta özel görevlerde; 28 ülkede bulundu. Somali’deyken, bizzat ABD Genelkurmay Başkanı tarafından “best of the best” sıfatıyla onurlandırıldı, delta force’lara örnek gösterildi. Beyrut’ta askeri ataşelik yaptı; oradayken Beyrut Büyükelçiliğimiz roketle vuruldu, odası isabet aldı, kıl payı kurtuldu. Hayatı boyunca bir kere bile olsun, batı’daki şehirlerimizde görev yapmadı. Yüzlerce operasyona, bütün sınır ötesi harekâtlara katıldı, Hakurk, Haftanin, Zeli, Metina, Zap, Avaşin... Kampların hepsine girdi, Kuzey Irak’ta aylarca kaldı.

*

Gazi...

Bir keresinde, çatışma bölgesine, gece karanlığında paraşütle atladı, kayalıklara inerken son anda ters rüzgâr yedi, çakıldı, boynundan ağır şekilde yaralandı, günlerce hastanede yattı, haber vermedi, ailesinin anca iyileştikten sonra haberi oldu.

*

İngilizce, Yunanca, Kürtçe biliyor. Zodyak’tan tank’a kadar, operasyonel anlamda kullanabiliyor. Gazi Üniversitesi’nde, silah ve mühimmat kazaları üzerine yüksek lisans yaptı.

*

Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası var. Sayısız takdir beratı var. İnanılmaz kahramanlıkları ve fedakârlıkları sebebiyle, çok az insana nasip olacak şekilde, Genelkurmay’dan iki defa para ödülüne layık görüldü. Almadı, iyi mi... Kabul etmedi. Devlet zaten bize maaş veriyor, üstüne niye ekstra para alayım ki, dedi.

*

Nerelerde bulunduğunu, kimbilir hangi dağlarda olduğunu, eşi bile bilmiyordu. Ama hangi şartlarda olduğunu biliyordu. “70 kilo gönderirdim, 60 kilo dönerdi” diyor. En uzun ayrılık... Sekiz ay görüşemedikleri oldu, sadece telefonlaşabildiler. Oğlu mesela, ilkokul birinci sınıf karnesini aldığı gün, velilerin arasında alkışlayan babasını tanımadı. Kızı doğdu, gelemedi, kucağına aldığında dört aylıktı. Babasını kaybetti, gene gelemedi.

*

Peki ya, onu doğuran ana?

*

Hakkında “terörist” diye yakalama kararı çıktı. Annesi duydu. “O gece” kalp krizi geçirdi. Vefat etti... Ömrünü terörle mücadeleye adayan oğlunun terörist ilan edilmesine dayanamadı ana yüreği.

*

Evet...

Terörün başladığı gün, Türkiye Cumhuriyeti’nin terörle mücadele etsin diye “ilk gönderdiği subay” hapiste.

*

Dolayısıyla... Hâlâ İmralı’ya kim gitsin filan diye kafa yormanın âlemi yok.

Çıkarın İmralı‘dakini kardeşim.

Bunları koyun İmralı’ya."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ŞANLI HİLAL (2 ay önce)
    Albay Hulusi Gülbahar, Tümgeneral Osman Paşa, Korgeneral Engin Alan Bu Kahranlardan Yalnızca Bir Kaçı... Ne Yazık Ki Millet Olarak Kahraman Subaylarımız Uyduruk Kumpaslarla Suçlanırken, Hapse Atılırken Millet Olarak Onların Arkasında Duramadık. Yazıklar Olsun Bizlere...
    0
    0
    Yanıtla