SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Suyun Gelmesi Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:59:07
A- A+ PAYLAŞ

Hekimhan İlçesine bağlı Başkınık Mahallesi'nde vatandaşlar, bu yıl başgösteren susuzluk dolayısıyla hayvanlarını mahallenin yaklaşık 2.5 kilometre uzağındaki alana götürmek zorunda kaldıklarından yakınıp yetkililerin bu konuya çözüm bulmasını istediler. 

Başkınık Mahalles’nde geçimlerini ağırlıklı olarak hayvancılık ile sağlayan vatandaşlar yağışların bu yıl yetersiz olmasına bağlı olarak ihtiyaçlarını karşılayan  Kurudere'nin kuruduğunu ifade ettiler.

Hekimhan Başkınık Mahalle (Köy) Muhtarı Ahmet Turan Ay (fotoğrafta), hayvanların su ihtiyacını karşılamak için yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta bulunan kaynaktaki suyun yapılacak bir çalışma ile mahallelerine getirilebileceğini belirterek  "Kuraklık nedeniyle Kurudere'nin suyu kurudu. Yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta su var. Hayvanlarımız, 2,5 kilometre uzaklıktaki suya gidemiyor. Suyun buraya gelmesi lazım. Basak Çayı da bize 5 kilometre uzaklıkta kalıyor. Hayvanlarımızı su için o noktaya ulaştırmak oldukça zor oluyor.  Biz sıkıntımızı gerekli yerlere bildirdik. Yetkililere 'Yarın öbür gün hayvanlarımız telef olmaya başladığında bizi suçlamayın' dedik. Bir an önce sorunumuzun çözülmesi gerekiyor"ifadelerini kullandı.

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın da, Başkınık Mahallesi’ndeki yetiştiricilerin sorunlarının çözümü için kendilerinin de yetkililer nezdinde girişimlerde bulunacaklarını belirterek, “Bu yıl başgösteren yağış yetersizliği nedeniyle  Kurudere de kuraklıktan payını almış durumda. Geçen yaz Kurudere'nin gürül gürül akan suyunu, Mayıs ayı itibariyle göremedik. Bu durumda yetiştiricilerimiz hayvanlarının su ihtiyacını karşılamak büyük sıkıntı çekiyorlar.  2,5 kilometre uzaklıktaki suyun, Kurudere'ye ulaştırılması için biz de gerekli yerlerle görüşeceğiz" dedi.

HABER-FOTO: Selahattin GÖKATALAY, Güler HAZAR/yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız