SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Tarihten Sonra Yok!

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman, merkez olarak en büyük sorunlarının kadro ve kamudan sağlık sunumu karşısında almaları gereken para olduğunu belirtti. Miman, görev süresinin 18 Ağustos 2008 tarihinde dolacağını bu tarihten sonra yeniden idari görev almak istemediğini de ifade etti.

Doç.Dr. Miman, merkezin 2007 yılına ait faaliyetleri konusunda açıklamalarda bulundu. Miman, önlerine koydukları 2007 yılı hedeflerini önemli oranda gerçekleştirdiklerini, poliklinik hizmetinde bir önceki yıla göre yüzde 13.8, yatan hasta sayısında yüzde 28.6, ameliyat sayısında ise yüzde 25.8 oranında artış yaşandığını belirtti.

Doç.Dr. Miman, bir marka olan Turgut Özal Tıp Merkezi’ni daha iyi yerere taşımak Malatya ve bölge haklına daha iyi sağlık hizmeti sunmak olduğunu belirterek bunun için yoğun çalışma yaptıklarını söyledi.

Miman, 2007 yılına ilişkin faaliyetlerde alınan hizmetler ve tıbbii malzemeler nedeniyle 9.5 Milyon YTL firmalara, 1.3 Milyon YTL hekim ve diğer sağlık personellere performans karşılığı ödenmesi gereken bedel, 700 Bin YTL ise Belediyeye içmesuyu bedeli olmak üzere 11.5 Milyon YTL borçlarının bulunduğunu buna karşılık sunulan sağlık hizmeti karşılığında kamu kurumlarından ağırlıklı olarak ta yeşil kartlı hastalardan doğan bedel olmak üzere 23.6 Milyon YTL alacaklarının bulunduğunu belirtti.

Kurum olarak devlete sağlık sunumu karşılığında 15 gün içerisinde fatura çıkarttıklarını ve 45 günde ödenmesi gereken bedellerin bu süreler içerisinde ödenmemesinin sıkıntılar yarattığını belirten TÖTM Başhekimi Doç.Dr. Murat Cem Miman, yıllık 3 - 3.5 Milyon YTL tutarındaki elektrik giderinin bir miktarının devlet tarafından karşılandığını belirterek, “ 2007 yılında 6 Milyon YTL tutarındaki yeşil kartlı hastalardan doğan alacağımızın sadece 600 Bin YTL’si ödenmiştir. Bu nedenle hareket kabiliyetimiz azalmaktadır. Bizim en büyük sorunumuz kadro yetersizliğinin yanı sıra para sorunudur. “ dedi.

Başhekim Miman, görevde bulunduğu süre içerisinde yürütülen çalışmalardan dolayı vicdanen müsterih olduğunu ve gece yatarken rahat uyuduğunu belirterek görev süresinin 18 Ağustos 2008 tarihinde sona ereceğini bu tarihten sonra idari görev almak istemediğini, akademik çalışmanın yanı sıra bir baba olarak ta çocuklarına daha fazla zaman ayırmak istediğini kaydetti.

Miman, Üniversite hastahanelerinden vazgeçilemeyeceğini, bunun içinde alacaklarının belirlenen sürelerde ödenmesi durumunda sunulan sağlık hizmetlerinin de üst seviyelere çıkabileceğini kaydetti.

Miman, basın toplantısında hedefler ve yapılması gerekenler konusunda da bilgi verdi. Miman, yeni birim olarak Nöroloji Yoğun bakımı, İç Hastalıkları 1. Basamak Yoğun Bakımı, Ameliyathane Postoperatif Yoğun Bakımı, Yanık Merkezi, İnme Merkezi ve Tüm Bebek Merkezi olduğunu , bunun yanı sıra hastahane inşaatında 6 adet ameliyathane, dış cephe kaplaması, hemşire çağrı sistemi ve çocuk hastahanesi olduğunu yatırım olarak ta sterilizasyon Merkezi, Network altyapısının PACS’a hazırlanması PACS ( filmsiz Hastahane) , PET CT, Acil Radyoloji Birimi Cihazlarının Yenilenmesi yatırımlarının yer aldığını belirtti.

Doç.Dr. Miman, son yapılan medikal yolsuzluğu operasyonunda gözaltına alınan 34 kişiden 4-5'inin kendi merkezlerinde çalışmasına rağmen, bir yerel gazetede bunun "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Operasyon" başlığıyla yeralmasını da eleştirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız