SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Teklife Destek Verin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Mustafa Bahadır Altaş, TBMM'ye sunulan bir yasa teklifinin işçi maliyetlerini azaltacağını belirterek, Malatya milletvekillerine de bir yazı gönderip, bu teklife destek vermelerini istedi.

Altaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İlimizin de içinde bulunduğu 49 ilde uygulanmakta olan 5084 sayılı Teşvik Kanunu ile sağlanan Gelir Vergisi Teşviki 5615 sayılı kanunla 01.01.2008 tarihinden itibaren 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun 32.maddesi Asgari Geçim İndirimi uygulanması nedeni ile kısmen de olsa kalkmış bulunmaktadır.

Bu konuda Malatya SMMM Odası olarak daha önce yapmış olduğumuz girişimlere ek olarak ; Malatya Milletvekilimiz Sayın; Mevlüt ASLANOĞLU’ nun bilgilendirilmesi sonucu öğrenmiş olduğumuz TBMM’ne sunulan yeni kanun teklifine Malatya Milletvekillerimizin destek vermesini içeren yazımız ektedir.

Yapılacak düzenlemenin yasalaşması halinde uygulamanın tüm Sanayici ve İşadamlarımıza olumlu bir katkı sağlayacağı yaşanan ekonomik sıkıntı nedeni ile Asgari Geçim İndirimi sonucu oluşan işçilik maliyetlerinin azalacağı kanaatindeyiz."dedi.

Malatya SMMMO'nun Malatya milletvekillerine konuya ilişkin gönderdiği yazı da şöyle:

"Ilimizinde yer aldığı 49 ilde uygulanmakta olan 5084 sayılı yasa kapsamındaki illerde uygulanmakta olan gelir vergisi teşviki ile 5615 sayılı kanunla uygulama konulan asgari geçim indirimi ugulamsında yaşanan sorunlar geçtiğimiz günlerde başta Malatya SMMM odası olarak konu ile ilgili tüm kesimlerce dile getirilmişti. Bu konuda hazırlanan bir kanun teklifinin TBMM plan ve bütçe alt komisyonda görüşülmekte olduğunu Malatya Milletvekilimiz sayın Mevlüt ASLANOĞLU’nun bilgilendirmesi sonucunda öğrenmiş bulunmaktayız. Yapılması düşünülen değişik Malatya SMMMO olarak 13.mart.2008 tarihinde hazırlayıp sizlere göndermiş olduğumuz çalışmamızdaki önerilerimize uygun bir düzenleme olup değişikliğin gerçekleşmesi halinde 49 ilde yaşanan sorun çözülecektir.

Konu hakkında bilgilerinizi ve AKP istanbul millet vekili Sn M.Nursuna MEMECAN ile AKP Sakarya Millet vekili Sn.Ayhan Sefer ÜSTÜN tarafından 17.06.2008 tarihinde 186 sıra numarası ile TBMM sunmuş oldukları “5664 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanun ile 5084 sayılı Yatırım ve İstihdamı Teşviki ile Bazı kanunlarda Değişiklik yapılması hakkındaki kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifine” destek vermeniz hususunda gereğini rica ederiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız