SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Telaş Neydi, Bu Ne?!

A- A+ PAYLAŞ

İşadamı Nurettin Uğur tarafından Uçbağlar Mahallesi’nde yaptırılacak 24 derslikli lisenin temeli yaklaşık üç ay önce atılmasına rağmen, o tarihten bu yana bir çivi bile çakılmadı. Valiliğin, dava konusu olmasına rağmen, çok sayıda polisle operasyon düzenletip, boşalttırdığı,  daha sonra da söz konusu işadamının yaptıracağı okul için"temel atımına hazır hale getirdiği"  arsayla ilgili aylar önce yaşananlar ve mevcut durum eleştiri konusu oldu.

ONLARCA AĞACI KESMİŞLERDİ

Malatya Valiliği’nin talimatı ile yapılan bir operasyonla yaklaşık 3 ay önce onlarca polis ve çevik kuvvet eşliğinde ‘Bölgede acilen lise ihtiyacı olduğu gerekçesiyle’ 100’e yakın kayısı ağacının alelacele kesildiği Uçbağlar Mahallesi’ndeki bir arsaya İşadamı Nurettin Uğur tarafından yaptırılacak 24 derslikli lisenin temeli atıldıktan ve zemine beton döküldükten sonra inşaatta herhangi bir ilerleme olmadı..

Üzerinde meyveleri bulunan kayısı ağaçlarının kesilmesine ilişkin o dönemde basında çıkan haber ve eleştiriler üzerine açıklama yapan Valilik, ‘Bölgenin acil okul binası ihtiyacı ve inşaatın bir an evvel bitirilmesini’ gerekçe göstermişti. Ancak, aradan geçen 3 ayda inşaatta temel dışında bir arpa boyu yol alınmadı. Okul inşaatının hangi nedenle devam etmediği ise bilinmiyor.

MEĞER, TEMEL ATILDIĞINDA RUHSATSIZMIŞ..

6 Temmuz 2011 tarihinde temeli atılan okulun, inşaat ruhsatının da temel atıldıktan bir hafta sonra 12 Temmuz 2011 tarihinde alındığı ortaya çıkarken, inşaat alanında,  mal sahibinin, mimarının, statik, elektrik-tesisat, ısı yalıtım proje müelliflerinin ismi, yapı denetim şirketinin (fenni mesullerinin), müteahhidinin isimleri ile inşaat ruhsatı numarası ve tarihini içeren, yasa gereği bulundurması “zorunlu” olan tabelayı da hala koymadığı görüldü.

‘Örgüt Operasyonu’ gibi manzaraların yaşandığı ‘Ağaç Katliamı’ndan sonra, 6 Temmuz 2011’de, söz konusu arazi üzerinde işadamı Nurettin Uğur tarafından yapılacağı Aralık 2010 tarihinde sözleşmeye bağlanan Nurettin Uğur Anadolu Lisesi’nin temeli henüz ruhsatsız olmasına rağmen, Vali Ulvi Saran ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da katıldığı bir törenle sembolik olarak atıldı.

Ancak temel atılmasının üzerinden yaklaşık 3 ay geçmesine karşın ortada herhangi bir inşaat faaliyeti olmadığı gibi, bulundurulmaması ‘suç’ olan inşaat tabelasının olmaması da dikkat çekti. Sıradan vatandaşın inşaatında bulunmayan tabelalar için anında ceza kesen Malatya Belediyesi’nde bu işleri denetlemekle görevli imar biriminin başındaki Başkan Yardımcısı Ahmet Ceyhan ise tabela eksikliği için ‘Evet suç’ demekle yetindi.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARINA RAĞMEN

Yine o dönemde  Malatya Valiliği’nin talimatıyla temel atmak için arazide iş makineleri ile mahkeme konusu olan bazı taşınmazlar sökülmüş, arazi sahibi Coşkun Parlak, mahkemeden ‘Yürütmeyi durdurma kararı’ almıştı. Ancak, mahkeme kararının tebliğ edileceği muhatap bulunamamış, iş makinaları mahkeme kararına rağmen taşınmazları sökerek, araziyi temel atma töreni için hazırlamıştı.

Ağaç katliamına ilişkin haberler sonrasında Malatya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, bölgenin ‘acil okul ihtiyacı’ olduğuna dikkat çekilmiş, ‘İnşaatın bir an evvel bitirilmesi için konu valiliğimizce bizzat takip edilmektedir’ denilmişti.

Aradan geçen üç aya rağmen, meyveli kayısı ağaçlarının hasadının beklenmeden kesilmesine o dönemde gösterilen tepkiler üzerine Valilik, ‘Bölge sakinlerince dile getirilen taleplerin aciliyeti ile bireysel hakların azami düzeyde gözetilmesi arasında hassas bir denge kurulmasını zorunlu kılan söz konusu okul inşaatının, bir an evvel tamamlanması için konu Valiliğimizce  titizlikle takip edilmektedir.

Hukukun üstünlüğü ilkesine sıkı sıkıya bağlı idari yapı, en küçük hak ihlallerinin bile önlenmesini teminat altına alan bağımsız mahkemelerimiz ve tüm bunların ötesinde Uluslararası mahkemeye bireysel başvuru hakkını tanımış hukuk sistemimiz varken ve değer tespitine ilişkin hukuksal süreç devam ederken; eksik, yanlış ve yanlı açıklamalarla kamuoyunda bilgi kirliliği yaratılmasının “hak arama” saikinin ötesinde bir anlayışa hizmet ettiği açıktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur." ifadelerinin yer aldığı açıklamayı yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız