SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Topraklara Malatya İmzası

A- A+ PAYLAŞ

Ankara Malatyalılar Derneği Kurtuluş Savaşı’nda hayatlarını feda eden şehitlerimiz adına bir hatıra ormanı oluşturdu.

Ankara Malatyalılar Derneği Başkanı Yakup Demir ve dernek üyeleri, Ankara Polatlı’daki Sakarya Kışlası’nda 40 dönüm arazi üzerine Malatyalı Şehitler’in adını yaşatmak için kurulan hatıra ormanına, ilk fidanları yapılan bir törenle diktiler. Törene 300’ün üzerinde davetli katıldı.

Törenin ilk bölümü Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı sırasında karargâh olarak kullandığı Alagöz köyünde, şimdi müze olarak hizmet veren Alagöz Karargâh Müzesi’nde gerçekleştirildi.

Daha sonra Kurtuluş Savaşı sırasında stratejik bir konumda olan ve birliklerimize lojistik destek sağlayan Maliköy Tren istasyonu ve açık hava müzesi ziyaret edildi.

Kartaltepe’deki Polatlı şehitliği ziyaretinin ardından, Sakarya Kışlası’nda kıl çadırlardaki öğle yemeğine geçildi.

Yemeğin ardından çekilen hatıra fotoğrafından sonra ağaç dikme alanına geçildi. Yapılan açılış konuşmasının ardından, dernek başkanı Yakup Demir bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından katılımcılar hatıra ormanına fidanlarını diktiler.

Törende; Sakarya Kışlası’nda görevli üst düzey komutanlar, hemşerimiz Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, hemşerimiz Polatlı belediye başkan yardımcısı Şaban Yılmaz, yazılı ve görsel basının temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’nda görev yapan Ziraat Yüksek Mühendisi Vahap Aslan, Ankara Malatyalılar derneği yönetim kurulu üyeleri Fuat Kutsal, Malik Çam, Kadın Kolları başkanı Neriman Toper, Ankara Hekimhanlılar derneği başkanı Hasan Alıcı, Ankara Arguvanlılar derneği başkanı Asım Aydoğdu, Ankara Malatyalılar Derneği yönetim kurulu üyesi ve Ankara Doğanşehirliler Derneği başkanı Atilla Özdemir, Ankara’daki Malatya köy dernekleri başkanları, Yurt Partisi genel başkan yardımcısı Kamil Göksu, Yurt Partisi Ankara il başkanı Battal Yıldız, Yurt Partisi Kadın Kolları Başkanı Avukat Meral Demirhan, bürokratlardan İzzet Bulgurcu, Hüseyin Tanın, işadamlarından Süleyman Zeki Akyüz, Mehmet Varol ve Hüseyin Kılınç da hazır bulundular.

Gordion Müzesi ve Antik Dünyanın 2. Büyük Tümülüsü olan Midas Tümülüsü’nün ziyaretiyle program sona erdi.

HABER-FOTO: Osman ÇELİK

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız