SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Umudunu Kaybetmiyor!

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş'taki mitingi esnasında büyükşehir konusundaki açıklamaları sonrasında 750 bin nüfus kriterine uymadığı için bu statüye getirilmeyecek iller arasında Malatya'nın gösterilmesine karşın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu konuda halen ümitli olduklarını ve müjde beklediklerini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Haziran seçimlerine yönelik Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, büyükşehir olmanın temel kriterini illerin nüfusunun 750 bini aşması olacağını vurgulayarak, ''Allah nasip ederse seçimden hemen sonra nüfusu 750 binin üzerinde olan illerimizin büyükşehir olması için bir kanun tasarısı hazırladık'' dedi. Büyükşehir konusunda 750 bin nüfus kriterinin ortaya konması, daha önce büyükşehir yapılacak iller arasında gösterilen ve merkez nüfusu 500 bin olan
Malatya'da beklentiler konusunda tartışmalar yaşanmaya başlandı.

Son durumu değerlendiren Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Büyükşehirle ilgili başbakanımızın Kahramanmaraş'ta yapmış olduğu bir açıklama vardı. Bu da, daha önce kamuoyuna yansıdığı gibi, Başbakanımızın talimatı ile Türkiye genelinde böyle bir çalışma var. Burada henüz kaç ilin büyükşehir olacağı belli değil. Henüz kriterler belli değil. Ama Malatya'nın da içinde olduğu 8-10 ille ilgili çalışmaların olduğunu biz biliyoruz. Henüz netleşmiş, kriterleri netleşmiş bir konu yok. Daha net bir şey yok. Ama
bildiğimiz, büyükşehir ile ilgili Meclis gündeminde, hükümetin gündeminde, başbakanımızın gündeminde büyükşehir konusu var. Dolayısıyla biz de Malatya'mızın büyükşehir olması için, Malatya'nın büyükşehir olmasını gerektiren birçok sebep var. Biz bunları rapor haline getirip Başbakanımıza da sunduk. Ben öyle ümit ediyorum ki, Başbakanımız da Malatya'nın konumunu çok yakından biliyor. Bütün ayrıntısına kadar Malatya'mızdaki bütün yatırım ve gelişmeleri bildiği gibi büyükşehir konusunda Malatya'nın
sıkıntılarını da yakİnen biliyor. Bu durumu biz sayın başbakanımıza birkaç kez iletmiştik" dedi.

Çakır şunları söyledi: "Belli bir süreç içerisinde büyükşehir ilan edilecek iller içerisinde Malatya mutlaka yer alacak diye bekliyoruz. Sayın Başbakanımızın 17 mayısta Malatya ziyaretleri de var. Burada da Sayın Başbakanımız bize hayırlı bir müjde verir diye bekliyoruz. Şu anda bizim net bir şey söylememiz söz konusu değil, doğru değil. Hem başbakanımızın ve hem de hükümetimizin gündeminde büyükşehir konusu var. İnşallah biz de büyükşehir oluruz diye bekliyoruz. Arzumuz bu."

FINDIKLI..
Büyükşehir tartışmaları konusunda İHA'ya bilgi veren AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı da, "Başbakanımızın Kahramanmaraş'ta açıkladğı farklı bir porjedir. İl nüfusu 750 bin olan tüm iller 2014 yılında büyükşehir olacaklar. Malatya'nın nüfusu 741 bin civarında. 2014 yılına kadar 750 bin'i tamamlayacağımızı ümit ediyorum. Çünkü, binde 5.5 nüfus artışı var zaten. 750 bin'e ulaştığımızda il büyükşehir belediye başkanlığı seçimini gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız