SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Unutmadı

A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Fenerbahçe eski başkanı Emin Cankurtaran için geçmişte destek verdiği Malatyaspor'dan herhangi bir başsağlığı mesajı yayınlanmadığını gören Malatya Valiliği'nin emekli özel kalem müdürü Kasım Tahsin Baysal, yerel gazeteye başsağlığı ilanı vererek vefasını gösterdi.

Baysal, Cankurtaran'ın Malatyaspor'a zor günlerinde verdiği desteği yakından bildiğini belirterek, "Sayın Emin Cankurtaran'ın vefatı nedeniyle Malatyaspor Kulübü'nün herhangi bir mesaj yayınlamaması beni üzdü. Emekliyim ama en azından bir Malatyaspor taraftarı olarak başsağlığı ilanı vermem gerektiğini düşündüm" dedi.

Baysal, kendisinin görevde olduğu, Vali olarak da Saffet Arıkan Bedük'ün görev yaptığı 1993- 1994 yıllarında, Malatyaspor'un yine zor günler geçirdiğini ve kayyuma kaldığını belirterek, "Hemşehrimiz Emin Cankurtaran da, o sırada Malatya'da Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmekte olan ve daha sonra vefat eden babası Lokman Cankurtaran'ı ziyarete geliyordu. Malatyaspor'un zor günler yaşadığı, Validen umut beklendiği bir dönemdi. Bir türlü kulübe gereken destek sağlanamıyordu. Lisansların çıkması için acilen 60 milyon lira para gerekiyordu. Babasını ziyarete gelen Cankurtaran'ı havaalanında karşılamaya ben gittim ve Malatya'ya doğru gelirken, Malatyaspor'u sordu. Orada kendisine, lisans çıkaracak para bulunamadığını, bu nedenle takımın maçlara çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu anlattım. Hemen yanındaki bir çantayı açtı, çantadan 60 milyon lirayı sayarak bana teslim etti ve 'Bu parayla sorunu halledersiniz' dedi. O parayla lisansları çıkardık. Ayrıca, kulübün aylık giderlerine mahsuben bir sezon boyunca her ay da 30 milyon lira para gönderdi. Malatya'daki bazı borçlarını da kapattı ve Malatyaspor ligde mücadelesini sürdürebildi. Bütün bunların canlı tanığıyım. Ölümünü duyduktan sonra Malatyaspor Kulübü'nden belki hatırlayan olur da bir mesaj yayınlar diye bekledim. Ama hiçbir hareket göremeyince, kendi adıma bir ilanı Görüş Gazetesi'ne verdim. Bunu bir manevi bir görev olarak gördüm."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız