SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Üs Emperyalizmin Simgesi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:03:33
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,"Cumhuriyet Halk Partisi güçlü olursa, herkes güçlü olur" dedi. Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Malatya Milletvekili Adayı Berna Karadaş ile birlikte Kürecik, Ören ve Yaylımlı'yı ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldiler.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, "Önümüzdeki dönemde sizin değerleriniz için mücadele bayrağını daha da yükseltmek istiyoruz. Omuz omuza, birleşerek, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında, önemli bir mücadelenin adımlarını başlatmak istiyoruz" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Adayı Berna Karadaş ise, CHP'nin bu dönemde diğer dönemlere göre daha fazla desteklenmesi gerektiğini belirterek, çünkü bu dönem CHP'nin diğer dönemlerden daha fazla desteklenmeyi hak ettiğini söyledi. Karadaş, çok ciddi projelerinin olduğuna değinerek, her kesimi ilgilendiren projeleri CHP iktidarında hayata geçirmek istediklerini belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, konuşmasında iktidar partisini sert bir dille eleştirerek, "Bu dinci, kinci, sermaye partisi iktidara geldi. İlk yaptıkları Türkiye'nin milli servetini satmak oldu. Türkiye'nin bütün varlıklarını özelleştirdiler. Aynı zamanda Türkiye'nin stratejik kurumlarını, çok uluslu yabancı şirketlere peşkeş çektiler. Türkiye halkı kendi topraklarında mülksüz ve fakir kaldı. Borçlandırıldı bu halk ve gittikçe yoksullaşan halkın karşısında servet 7 bin tane ailenin eline geçti. Bu süreç hızla devam ediyor. Bunu Türkiye'de ancak bu şekildeki gerici iktidarlara yaptırabilirlerdi. Ancak din tüccarlarına yaptırabilirlerdi, onları da yaptılar. Aynı iktidar dış politikada 2003 yılında ilk tezkere meclise geldiğinde, o zaman Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz 'emperyalist güçlerin Ortadoğu'nun mazlum halklarının kanını akıtmak için o topraklara sokmayız' demiştik. Peki ne oldu? Amerikan, İngiliz askerleri ile diğer emperyalist güçler Irak'ı işgal ettiler. Irak'ta bir milyon mazlum insan öldürüldü" diye konuştu.

Erdoğdu, dünyada hiçbir zaman modernitenin, çağdaşlığın ve laikliğin kaybetmediğini belirterek, "Bizde bedeli ağır oldu ama emin olun bir zafer kazanacağız. En sonunda biz kazanacağız. Ve biz kazandığımızda, dünyanın mazlum halklarına örnek olacak. Türkiye'deki, bundan önce literatür yazılırdı, sonra devrim onun yolunu takip ederdi. Şimdi eğer biz yaparsak, bizim açtığımız yolun, Cumhuriyet Halk Partisi kadrolarının devrimlerinin kitapları yazılmaya başlayacak" ifadelerini kullandı.  

AĞBABA: KÜRECİK ÜSSÜ, EMPERYALİZMİN SİMGESİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, milletvekilliğinin ilk döneminde Kürecik'te kurulan radar üssü için çok mücadele ettiğini kaydetti. Ağbaba, defalarca üsse girmek için girişimlerde bulunduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: "2 Ekim 2011 günü buraya 15 milletvekili arkadaşımızla geldik. Daha sonra hemen bir yıl sonra 10 kadın milletvekili arkadaşımızla 10 Mart'ta buraya geldik. Kürecik'i defalarca mecliste gündeme getirdim. Herhalde benden fazla Kürecik'î konuşan olmadı. Her zaman yanınızda oldum. Burada kurulan üssün Türkiye'nin savaş simgesi, emperyalizmin simgesi olarak gördük. Türkiye kamuoyunun duyması ve bunu sahiplenmesi için birçok eylem yaptık. Kürecik'in üs melesinde en önde mücadele eden milletvekili oldum" şeklinde konuştu.

AĞBABA: BUGÜN SİYASİ DAVALARIN KUMPAS OLDUĞUNA İNANILIYORSA, BÖYLE DÜŞÜNÜLMESİNDE CHP MİLLETVEKİLLERİNİN BÜYÜK EMEĞİ VARDIR."

Ağbaba, 4 yıl boyunca hak arama mücadelesinin en önünde yer aldıklarını kaydederek, şunları söyledi: "Nerede bir sendikanın eylemi varsa hep biz orada olduk. Geçtiğimiz dönemde milletvekili problemi vardı. Mustafa Balbay'a nasıl sıcak elimizi uzatıyorsak, Şanlıurfa cezaevindeki İbrahim Ayhan'a da, Sincan cezaevindeki Engin Alan'a da aynı sıcaklıkta elimizi uzattık. Öğrenci davalarının hepsinde biz vardık. Bugün Türkiye'de birileri 'biz kandırıldık' diyorsa, birileri bu siyasi davalarda haksızlık yapıldığına inanıyorsa, kamuoyu bunu sahipleniyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin büyük emeği vardır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız