SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Üsse de Giremediler

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:49:04
O Üsse de Giremediler
A- A+ PAYLAŞ

Hatay’ın Yayladağı ilçesindeki Kel Dağı’na kurulan radar üssüne giden CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, yasak olduğu gerekçesiyle içeri alınmadı. Eryılmaz, üssün hangi amaçla kullanıldığının açıklanmasını istedi. 

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ve CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Hatay’ı yakından ilgilendiren Kel Dağı zirvesindeki radar üssüyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere geniş katılımlı bir heyetle dağın zirvesine çıktı. Üssün girişinde komutanlar tarafından karşılanan CHP’li vekillerin içeriyi girerek incelemelerde bulunma talebi ‘yasak’ olduğu gerekçesiyle reddedildi. Görevli yüzbaşı, vekillere “Bu konuda benim açıklama yetkim yoktur. Gerekli açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı’ndan isteyebilirsiniz” dedi.

CHP Refik Eryılmaz, iki saatlik zorlu bir yolculuktan sonra Kel Dağı’nın tepe noktasındaki üsse ulaştıklarını belirterek, “Üssün girişinde yüzbaşı rütbesinde bir komutan ve üssü korumakla görevlendirilen askerler karşıladı. Üssü ziyaret etme talebimiz maalesef kabul edilmedi. Üssün kim tarafından inşa edildiği, kimin denetiminde olduğu, hangi amaçla kurulduğu, kime hizmet edeceği, kimin kontrolünde olacağı, üste yabancı askerin bulunup bulunmadığı gibi sorulara cevap aradık. Ancak bu soruların muhatabı bizzat Başbakan olduğu için cevap alamadık” dedi.

“BU OLAYIN PEŞİNİ KESİNLİKLE BIRAKMAYACAĞIM”

Konuyu yarın bir soru önergesi ile TBMM gündemine getireceğini kaydeden Eryılmaz, “Bu üste yabancı (ABD) askerin bulunduğu yönünde ciddi iddialar var. Bu iddia orada mevcut görevliler tarafından yalanlanmadı. Eğer iddia edildiği gibi üstte yabancı asker varsa ya da üs ABD veya NATO'nun denetiminde ise bunun için hükümetin Meclis’ten izin alması gerekmektedir. Böyle bir izin alınmadığına göre hükümet anayasayı ihlal etmiş, anayasal suç işlemiştir. Bu olayın peşini kesinlikle bırakmayacağım. Bütün Akdeniz’e ve bölgeye hakim olan bu üssün yabancı güçlerin elinde olması demek, ülkemizin ulusal güvenliğinin de tehdit altında olduğu anlamına gelir. Tayyip Erdoğan hükümeti küresel güçlerle yaptığı işbirliği, verdiği tavizler ve teslimiyetçi politikaları ile ülkenin dört bir tarafını ABD ve NATO üslerinin kuşatması altına sokmuştur” şeklinde konuştu.

“HALK İLE BERABER SAVAŞIN KARŞISINDA DURACAĞIZ”

“Kendi ülkemizde yabancı konumuna düştük” diyen Eryılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Apaydın kampına girmek istedik yasak dediler, Kel Dağı’ndaki radar üssüne girmek istedik yasak dediler, Malatya Kürecik Üssü’ne girmek istedik yasak dediler, İncirlik Üssü’ne, Kesecik Üssü’ne ve Türkiye'nin diğer bütün üslerine girmek istedik cevap hep aynı oldu. Ülkeye ihanet başka nasıl olur bilmiyorum. Ayrıca bir haftadır Yayladağ sınırına yaklaşık 500 araçlık askeri aracın giriş çıkış yaptığı asker ve silah taşıdığını öğrendik. Bölge iyice ısınmış. Tayyip, ille de savaş istiyor. Bizde buna asla sessiz kalmayacağımızı, halkımızla beraber savaşa karşı duracağımızı haykırıyoruz. Başbakan ve tayfası ille de savaş istiyorsa Suriye'ye çocuklarını göndersin. İsrail ve Amerika'nın çıkarları için Mehmetçiğin kan dökmesine izin vermeyeceğiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız