SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Vadilerden Biri de Malatya'da Olacak

0
Güncellendi - 2016-08-16 02:39:17
O Vadilerden Biri de Malatya'da Olacak
A- A+ PAYLAŞ

KOBİ'lere yönelik teşvik politikaları kapsamında, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 10 ilde 'KOBİ Vadisi' kurulacağı belirtildi.

sabah.com.tr'de, Metin Can imzasıyla yayınlanan haberin bir bölümünde, projeye ilişkin şu bilgilere yer verildi:

"10 şehirde ‘KOBİ Vadisi’ kurulacak. Program kapsamında ilk etapta 120 milyon euro yatırım yapılacak. Endüstri 4.0 için teşvik gelecek

KOBİ'lere yönelik teşvik politikalarında yeni adımlar art arda gelmeye başladı. Ana hedeflerin başında desteklerin tek merkezden çıkarılarak yerel birimlerce verilmesi var. Bu kapsamda ilk adımlardan biri de atıldı. Hükümetin hazırladığı Rekabetçi Sektörler Programı ile 10 şehirde 10 adet 'KOBİ Vadisi' kurulacak. Uluslararası finansman da sağlanan projeyle KOBİ'lerin küresel ortaklıklar yapması kolaylaşacak. Program kapsamında ilk etapta 120 milyon euro yatırım yapılacak.

İHRACAT DESTEĞİ VERİLECEK

İş Geliştirme Merkezi Projeleri'nin referans alındığı yeni modelde 4. Sanayi Devrimi'ni baz alan yeni nesil KOBİ'ler yaratılacak. Yeni projeyle bölgesel girişimciliğin desteklenmesi, yerel KOBİ'lerin uluslararası rekabet güçlerinin artırılması da hedefleniyor. KOBİ Vadisi'nin içinde yer alan şirket; ofisten, ihracat desteğine, markalaşmadan, teknoloji kredilerine kadar tüm destekleri bulunduğu merkezden alacak. Yüksek hacimli girişimcilerin fabrikalarını ise TOKİ yapacak. Bölgesel kalkınmanın dengeli dağılımını sağlamak için projeler farklı il ve ilçelerde hayata geçirilecek. 10 pilot il arasında, Konya, Denizli, Kastamonu, Malatya, Van, Yozgat, Elazığ, Manisa, Sivas ve Gümüşhane yer alıyor."

Söz konusu haberin tamamını, sabah.com.tr'ye aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.sabah.com.tr/ekonomi/2016/08/16/10-sehre-kobi-vadisi-geliyor

sabah.com.tr

kobivadisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız