SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O ve Ben.. Yalnız Kaldık!' İddiası..

A- A+ PAYLAŞ

Türk Telekom Lig A takımlarından Malatyaspor Kulübü'nün 4 Ağustos tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongresinde, iki yönetici görev almayacaklarını açıkladı.

Malatyaspor Kulübü'nde basın toplantısı düzenleyen Başkan Vekili Nadir Alataş ve Muhasip Selahattin Dağıstanlı, eleştiriler karşısında yeni yönetimde görev almayacaklarını söylediler.

Başkan Vekili Nadir Alataş, takımın geçen yıl Süper Lig'e çıkamaması nedeniyle çok eleştiri aldıklarını bildirdi. Kaleci sorununun çözümü için toplantıdan birkaç dakika önce Fevzi Tuncay'ya görüşüp tüm sorunları çözdüklerini söyleyen ve Fevzi ile anlaşıldığı mesajını veren Alataş, daha sonra şöyle devam etti:

"..5 dakika önce Fevzi Tuncay’la da aramızda bütün problemleri çözdük. Fakat bizim bu kadar iyi transfer politikası yürütmemize rağmen, geçen yıl yapmış aldığımız hatalardan ders alarak daha genç bir kadro oluşturduk. 1. etap kampını bitirdik, yaklaşık 80 milyarlık kamp masrafı. 2. etap kamp masrafını da şu anda ödüyoruz.

Fakat biz Malatya’da yaşayan yöneticiler olarak, Selahattin Dağıstanlı ve kendi adıma, bantları vardır, TV Malatya’da, Mustafa (Bulaşmaz) ile yapmış olduğumuz bir programda şunu söylemiştim: Malatyaspor’un yanlışlarında asla Nadir Alataş’ın ismi ve imzası olmayacak demiştim. Bugün bu sözümün arkasında bulunuyorum. Malatyaspor’un şu andaki yaşamış olduğu ortamda ben Malatyaspor’a çok faydalı olacağıma inanmıyorum artık. Çünkü Malatyaspor’un asıl sahipleri dediğimiz insanların Malatyaspor konusunda son derece duyarsız ve son derece gayri ciddi durduklarını görüyorum.

Malatyaspor sadece Haşim Karadağ, Selahattin Dağıstanlı ve Nadir Alataş’ın değil, 800 bin Malatya’da yaşayan, her zaman övündüğümüz gibi 2 milyon da gurbette çalışan Malatyalının malı. Ama gelin görün ki, bu sahiplenme noktasında yanımızda olması gereken insanları çok net olarak yanımızda durmadıklarını, durmamaya devam ettiklerini gördüğümüz için, biz her zaman söyledik. Biz Malatya’da yaşıyoruz, inşallah Allah nasip ederse öleceğiz. Biz Malatya’da alnımız ak, başımız dik gezdik, bundan sonra aynısını yapacağız. Biz burada esnafız, burada yaşıyoruz.

Bu gelinen noktada yanımızdaki olması gereken insanları yeterince yanımızda göremiyoruz, hassasiyetlerini, dik duruşlarını göremiyoruz. Bundan dolayıdır ki, biz Malatyaspor’un yalnız kaldığımızı hissettik, Selahattin Dağıstanlı ve ben. Bundan sonraki süreçte yanlışların içinde olmayacağız dedik. Bunu aylar önce ifade etmiştim, bugün de burada ifade ediyorum. Malatyaspor’un iddiasız bir takımla ligde mücadele edecek olmasını şu anda ben çok net olarak görüyorum. Biz iddiası olmayan Malatyaspor kulübünde görev almak istemiyorum ben şahsım adına.

Bundan dolayıdır ki, yeni oluşacak yönetimde, Haşim Karadağ yönetim olarak devam edecek kendisi bizatihi. Fakat ben ve Selahattin Dağıstanlı yeni oluşacak yönetimde görev almayacağız. Bundan sonraki yaşantısında veya yöneticilerle Haşim Karadağ’a başarılar diliyorum buradan. İnşallah başarılı olurlar. Radikal kararlar alacaktır o da kendisine göre kararlar almak zorundadır. Kararlar içerisinde olmayacağımızı kendisiyle paylaştık. Ama şunu her zaman söyledim, ben Malatyaspor’un neferi olmaktan şeref duydum, bu şerefi ömrümün sonuna kadar taşıyacağım.

Biz hiçbir zaman görevden kaçmayacağımızı beyan ettik.Şu anda yine söylüyorum. Gerekli hassasiyetler ve gerekli destekler sağlandığı müddet zarfı içerisinde Haşim Karadağ ve Malatyaspor’un hem şahsım adına, hem Selahattin Dağıstanlı adına konuşuyorum, bizden görev talebinde bulundukları zaman biz bunu bir şeref olarak kabul edip, tabi ki görevimizin başındayız. Ama görünen köy kılavuz istemiyor. İnsanlara bazı şeyleri anlatamadık, yeterince anlatamadık. Basından da yeterince bazı şeyleri göremedik. Malatyaspor son 7 hafta kala kongre yaptı. Bu kongrelerin niçin yapıldığı konusunda kimse pek spekülasyonlar yapmadılar. Çünkü Haşim Karadağ Malatyaspor’u şampiyon yapmak istediği süre zarfı içerisinde birileri de Haşim Karadağ’ın Malatyaspor’u şampiyon yapmaması uğrunda çabalar sarfettiler. Bizler Kasımpaşa maçından sonra Malatya’nın asıl sahiplerinin nerede kimlerle neler konuştuklarını biliyoruz. Bunları ben kamuoyunun bilmesini istiyoruz.

8- 8.5 trilyon liralık bir bütçeli bir futbol takımı oluştu. Takımımız da şu anda kampın başında. Kamptalar kendileri. Bu süreçten sonraki Malatyaspor’un yönetiminde ben şahsım adına olmayacağım. Haşim Karadağ görevine devam ediyor. Kendisinin bundan sonra alacağı radikal kararlar olabilir. Bu saatten sonra herkes Haşim Karadağ’ın almış olduğu radikal kararlara saygı duymak zorunda kalacak. Çünkü yaklaşık 30 günden daha fazla bir süredir Malatyaspor kongreye gideceğini beyan etmiştir. O arada bir çok talipli çıkmıştır. Gerçeği ve aslı astarı olmayan spekülasyon haberler yapılmıştır. Hiç kimse ciddi manada Malatyaspor kulübünü almak için girişimde bulunmamıştır. Bunu da tüm kamuoyunun bilgisine sunuyorum. Malatyaspor hizmet yeri. Burası alma ağacı değil burası verme ağacı. Kim daha çok verirse onların olabileceği bir yer..”

Muhasip Selahattin Dağıstanlı ise, Malatyaspor için görüşmeye gittiklerinde kapıların yüzlerine kapandığını ifade edip, "Belki geçen sezon başarılı olamadık, ancak çok eleştiri aldık. Eleştiri elbet olacak, ancak hakaretlere varan tenkidlerden bıktık. Hakaret boyutuna varan eleştirilerden dolayı yeni yönetimde görev almayacağım"şeklinde konuştu.

Basın Sözcüsü Serkan Birer önceden açıklama yaparak yeni yönetimde görev almayacağını bildirmişti.

Bu arada, kongre sürecinde iddialı açıklamalar yapan, en son Galatasaray'ın Malatyalı oyuncusu Mehmet Topal'la ilgilendikleri açıklaması kamuoyunda "hayretle" karşılanan yönetici Alataş'ın oluşacak bir yönetimde görev almayacağını açıklaması, "Mehmet Topal işi yattı!.." esprilerine yolaçtı.

KONGRE..
Öte yandan Malatyaspor'un 4 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00'da Sabancı Kültür Merkezi salonunda başlayacak olan kongresi öncesi, mevcut başkan Haşim Karadağ dışında aday olacağı sinyalini veren bir isim bulunmuyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız