SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Vekilin Danışmanı da Bunu Yapmış!..

A- A+ PAYLAŞ

Nemrut ile ilgili konuda söylediği "Nemrut'a Malatya tarafından gitmek, Mescid-i Aksa'ya İsrail'in açtığı kapıdan girmek gibi.." sözleri nedeniyle Malatya'da tepkilere yolaçan AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun danışmanının da başı bir gafla belaya girdi ve işinden oldu.

KUTLU'NUN DANIŞMANI!..
Milletvekilinin danışmanıyla ilgili iddia, medyaradar.com adlı sitede şöyle yeraldı:

"Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, önceki hafta AKP Genel Merkezi’nde “İstişare ve Değerlendirme” adı altında AKP’li kadın vekiller ile vekil eşlerini topladı. Basına kapalı yapılan toplantının sonunda doğum gününü kutlayan Emine Erdoğan için Adıyaman Sıra Gecesi düzenlendi.

TBMM İdare Amiri ve Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu’nun Danışmanı Mustafa Nisari, türkü söylemek üzere kürsüye çıktı. İki ayrı türkü söyleyerek coşan Danışman Nisari, daha sonra duygularını anlatırken büyük bir gaf yaptı.

Nisari, salondaki kalabalığa değinirken, “Ben hayatım boyunca iki yerde bu kadar kadını bir arada gördüm; bir hamam da bir de burada. Küçükken annem beni hamama götürmüştü. Kadınlar beni görünce annem, ’büyük göründüğüne bakmayın o daha çocuk’demişti” dedi. Danışmanın bu sözleri salonda derin bir sessizliğe neden oldu. Emine Erdoğan’ın bu sözlere çok kızdığı öğrenildi.

AKP’li kadınları şoke eden danışman, yaptığı gaftan sonra işinden oldu. Edinilen bilgiye göre AKP’li kadınlar, Hüsrev Kutlu’ya danışmanın yaptığı gafı anlattı. Kutlu, bu gelişme üzerine sözleşmeli çalıştığı danışmanıyla yollarını ayırdı.."

EN SON BÜLENT ERSOY'A TAŞ ATMIŞTI..
Danışmanının işine son veren Adıyaman Milletvekili Kutlu, geçtiğimiz hafta, bir programda sınır ötesi operasyon ve askerlikle ilgili söyledikleri nedeniyle eleştirilen Bülent Ersoy'la ilgili de bir yorum yapmış, bu da basına yansımıştı.

Bu konuda basında şu haber yeralmıştı:

"TBMM İdare Amiri ve AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün "Bülent Ersoy kadar cesur olamadılar" sözüne, "Doğru söylemiş. Bülent Ersoy kadar cesur olsaydık, biz de bir yanlarımızı kestirirdik" diye cevap verdi. Kutlu, "Bizim kesilecek bir sakalımız var, onu da kesiyoruz. Ahmet Türk, cesaret konusunda niye Bülent Ersoy’u örnek verdi bilmiyorum. Cesaret sadece DTP'liler gibi düşünmek değil. Bu karda kışta, terörle mücadele için, birlik beraberlik için sınır dışına hareket etmek de bir cesarettir. Bülent Ersoy kadar cesur olmadığıma ben de katılıyorum. Ama ben de cesaretimi bir başkasıyla mukayese ederim. Bülent Ersoy’la etmem. Benim üç oğlum var. Üçü de yaşları gelince askere gidecekler" diye konuştu."

"AĞZINDAN ÇIKANI KULAĞIN DUYUYOR MU?"
AKP Adıyaman Milletvekili Kutlu, geçen Ekim ayında Malatya üzerinden Nemrut'a gitmesi planlanan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın bu programını nasıl engellediğini, Aralık ayında basın mensuplarıyla paylaşınca, konu Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerinde yeralmıştı.

Kutlu'nun, bakana “Malatya’dan gitmeniz, Mescidi Aksa’ya İsrail’in açtığı kapıdan girmeniz gibi..Adıyamanlılar çok alınır.” diyerek Malatya üzerinden gidişi iptal ettirdiği yazılmış, bunun üzerine CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Ağzından çıkanı kulağın duyuyor mu senin?" diyerek tepki göstermişti.

AKP Malatya milletvekillerinin de, kendisini ziyaret ederek sözleriyle ilgili tepkilerini aktarması üzerine Kutlu, Malatya basınına bir açıklama yapmış, sözlerini "maksadını aşan sözler" olarak değerlendirmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız