SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Yasa Çıkacak.."

A- A+ PAYLAŞ
Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı, AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, "Sayın Bakanımız Fatma Şahin ile birlikte yeni meclise sunduğumuz şiddete uğrayan kadına koruma talebi yasası çıkacaktır" dedi. 
 
Malatya İş Kadınları Derneği'ni ziyaret eden ve dernek başkanı Burçin Han ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı, AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, yaptığı açıklamada, "Özellikle kadın cinayetleri diye gündeme gelen, Ayşe Paşalı cinayeti ile de toplumsal farkındalık meydana getiren bu nahoş hadise hepimizin dikketlerini bu noktaya çevirdi. Son günlerde kadın cinayetlerinin arttığı şeklinde değil de, aslında
farkındalık meydana geldiği ve sahip çıkıldığı için ben de şiddete uğruyorum diye şikayet edenler arttı. Bundan dolayı kadına şiddet arttı gibi görünüyor" ifadelerini kullandı. 
 
"Özellikle şiddete karşı kadına korumak için nikahsız dönemlerde de koruma altına alınması için veya boşandığı koca hakkında da kadının koruma talebi konusunda yasal düzenlemeye gerek duyulması nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile geçen dönemde meclise yasa teklif sunmuştuk. Ekim ayında açılacak Meclis'te gündeme geleceğini umuyorum" diyen Çalık, "Yeni yasa çıkarsa, kadınlar boşandıktan sonra da koruma talep edebilecek. Veya nişanlısından şiddete maruz da kalıyorsa koruma talebi yapacak" şeklinde konuştu.
 
"Türkiye'de 6 ile kurulacak olan Malatya'nın da bulunduğu 6 il kadın dostu şehir ilan edildi. Kadın dostu şehir demek, valilik ve belediyesinin ortaklaşa yürüteceği proje çerçevesinde, farkındalık meydana getirecek. İl Genel ve belediye meclisi bünyesinde kadın Fırsat Eştiği Komisyonu kurulacak" diyen Çalık, kadın sığınma evi konusunda da şunları söyledi: 
 
"Yerel yönetimler yasası çıkardığımız zaman 50 bini aşan belediyeler bir sığınma evi kurulabilir denmişti. Zorunluluk getirilmemişti. Türkiye'de bulunan 52 sığınma evinin birini de Malatya Belediyesi açtı. Ancak bu sayının 81'e çıkarılması için AK Parti grubu olarak meclise teklif vermiştim. 24.dönemde de teklif olarak getireceğiz. Her kente bir kadın sığınma evi açılmalı." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız