SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Yazı Bir Teferruat.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:01:47
A- A+ PAYLAŞ

Devlet Su İşleri (DSİ) Elazığ 9. Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy, adı Recai Kutan Barajı olarak değiştirilen Boztepe Barajı’nın gövdesinde DSİ logosunun yanında ‘Boztepe’ isminin yazılı olmasıyla ilgili olarak “ Hiç bir barajımızın gövdesinde isim yer almaz. Sadece DSİ’nin logosu yer alır. Bu barajımızın gövdesinde Boztepe ismi bir teferruat olarak yer almıştır.” dedi.

DSİ 9. Bölge Müdürü Yiğitsoy, barajların isimlerinin halen değiştirilmediği şeklindeki haberle ilgili yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Malatya'daki Boztepe Barajı ile Kapıkaya Barajı’nın isimleri Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Boztepe Recai Kutan Barajı ve Kapıkaya Turgut Özal barajı olarak değiştirilmiştir. 12 Aralık 2012 tarihinde de toplu açılış töreninde kamuoyuna da açıklanmıştır. DSİ’nin yaptırdığı barajların gövdesine hiç bir zaman için DSİ’nin logosunun dışında bir ifade yer almaz. Ancak Recai Kutan'ın adının verildiği barajın gövdesine DSİ yazısının yanına küçük olarak Boztepe ismi yazılmış. Bir teferruat olarak isim yazılmış.”

“Sulama Kanallarının İsimleri Değişmedi”

DSİ 9.Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy açıklamasında, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptıkları konuşmalardaki  ifadelerine ilişkin olarak da açıklama yaptı. Yiğitsoy, bu konuda da şunları belirtti:

“Biz kurum olarak Boztepe Barajı ile Kapıkaya Barajını bitirdik ve kesin kabulleri de yapıldı. 2012 yılı sonu itibariyle bu barajlar programdan çıkmıştır. Bu barajlarımızın isimleri Turgut Özal ve Recai Kutan olarak değiştirilmiştir. Biz, İl Koordinasyon Kurulu’nda bu barajlarımızın sulama kanallarıyla ilgili bilgi verirken, sulama kanallarımızın Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)’ ndaki yatırım programındaki mevcut isimleri olan Boztepe Sulaması ve Kapıkaya Sulaması isimlerini kullandık. Yani baraj isimleri değişti. Sulama kanallarının isimlerinde bir değişiklik yok. Bu nedenleİl Koordinasyon Kurulu’ndaki konuşmada sulama kanallarının isimlerine yer verilmiştir.“

Bölge Müdürü Hatırlamıyor Ama...

DSİ 9.Bölge Müdürü Ömer Faruk Yiğitsoy açıklamasında, isimleri Turgut Özal ve Recai Kutan olarak değiştirilen barajların yeni isimlerinin Ocak ayında yapılan 2013 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kullanılmamasını 'O toplantıda barajlarla ilgili değil, barajların sulama kanalları ile ilgili konuştuğumuz için Kapıkaya ve Boztepe isimleri kullanıldı' diyor. Ancak, sözkonusu toplantıyı takip eden malatyahaber.com muhabiri bölge müdürünün sulama kanallarına dair değil, bizzat barajlara ilişkin konuştuğunu hatırlatıyor. İl Koordinasyon Kurulu toplantısının yapıldığı gün DSİ Bölge Müdürü'nün toplantıdaki sunumunda barajların yeni isimleri olan Turgut Özal ve Recai Kutan isimlerini kullanmamasını 'Özal ve Kutan Unutuldu' başlığı ile haberleştirildiğine dikkat çeken malathaber.com muhabiri, sorunun DSİ'nin duyarsızlık ve özensizliğinden kaynaklandığını ifade ediyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız