SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Yazı Mahkemeye Talimat Değil'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:38
'O Yazı Mahkemeye Talimat Değil'
A- A+ PAYLAŞ
Vali Ulvi Saran’ın bilirkişi raporlarında değer tespit kriterleri konusunda mahkemelere ve kamu kurumlarına gönderdiği ve "talimat" diye yorumlanan, avukatların tepkisine yolacan yazıyla ilgili olarak Valilikten bir açıklama yapıldı.
 
Valilik açıklamasında, "gereği için" kamu kuruluşlarına, "bilgi için" mahkemelere iletilen sözkonusu yazının talimat olarak nitelendirilmesinin mümkün olmadığı öne sürüldü ve şöyle denildi:
 
"Haber sitenizde yer alan  “Validen Mahkemeye Talimat mı?” ve “Avukatların Vali İsyanı” başlıklı haberler üzerine Valiliğimizce bu açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.
               
İlimizde her yıl başında, meyve ağaçlarının birim fiyat cetveli İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik elemanları tarafından birlikte hazırlanarak, diğer tüm ürünlerin maliyet-verim-birim fiyat cetvelleri ise İl Tarım Müdürlüğü teknik elemanları tarafından hazırlanarak, yıl içinde uygulanmak üzere talep edilmeksizin ilgili tüm kurumlara ve mahkemelere gönderilmektedir. Mahkemeler ihtiyaç duydukça dava dosyalarına konulmak üzere İl Tarım Müdürlüğünden bu cetvelleri tekrar resmi yazıyla da talep etmektedirler. 
             
İlimizdeki kamulaştırma işlemleri sırasında kayısı ağacının mütemmim cüz olarak değerinin tespitinde farklı değerler ortaya çıktığı ve bu faklılıkların ortadan kaldırılması amacıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Malatya İl Temsilciliği ile birlikte 2012 yılı için kayısı ağacının değer tespiti yapılarak rapora bağlanmıştır. Raporda kayısı ağacının en yüksek verim verdiği 15-25 yaş aralığı baz alınarak kayısı ağacının en yüksek değeri tespit edilmiştir.
             
Valiliğimizce, kamulaştırma işlemlerinde kayısı ağacı için tespit edilen azami değerin üzerine çıkılmaması için Kaymakamlıklara ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşlarına gereği için yazılmıştır. Belirlenen değer, en yüksek değer olup ilgili kurumlar, kayısı ağacının yaşı ve diğer özelliklerine göre bunun altında bir fiyat belirleyebileceklerdir.
              
Aynı yazının ekinde kayısı ağacının değer tespitine yönelik rapor, kayısı ağacının birim fiyatına ihtiyaç duyan mahkemelere her yıl rutin olarak yapıldığı gibi bilgi için gönderilmiştir.          Yazı gereği için kamu kurumlarına, bilgi amaçlı mahkemelere yazılmıştır. Yazımızın mahkemelere bir talimat veya mahkemeleri etkilemek amaçlı olduğunu söylemek mümkün değildir. Haberlerde iddia edildiği gibi söz konusu rapor bir bilirkişi raporu olmayıp fiyat tespit raporudur. Mahkemeler bilirkişiler aracılığı ile istedikleri değeri takdir edebilirler.
             
Kamuoyunun bilgisine sunulur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız