SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Yazı ve Sonra..

A- A+ PAYLAŞ

İsmet YALVAÇ

Bu sitede, 26 Şubat Pazar günü, “Artık Ciddi Bir Muhasebe Yapmanın Zamanıdır” başlığıyla yapılan bir değerlendirme, “Malatyahaber.com” imzasıyla yayınlandı. Malatyaspor’un olumsuz gidişatında teknik yönetimle ilgili sorunlar olduğuna ilişkin bir değerlendirmeydi bu. Doğal olarak da Teknik Direktör Ziya Doğan’la ilgiliydi.

Malatyahaber.com’un spor haber ve değerlendirmeleri konusunda yardım aldığı kişilerin teknik yönetimle ilgili kanaatı destekleyen gözlemlerinin de birkaç yerinde aktarıldığı yazı, bir bütün olarak genel yorumdu. Yani bir maç kritiği değil.. Geride kalan maçlar, skorlar, puan cetveli bir karne olarak ele alındı, değerlendirildi, yorumlandı. Malatyahaber.com’un, başta Malatyaspor maçları dahil, faaliyetlerini yakından izleyen, izlediklerini yorumlayabilen birden fazla ismin gözlemlerini de içeren değerlendirme yazısı, bu yönü nedeniyle, “Malatyahaber.com” imzasıyla yayınlandı. Doğan'la 17 hafta geçmiş, 18. hafta maçının oynandığı saatlerde, o süre içerisinde eleştirel içerikte yazılan kapsamlı tek yazı, bu..

Yazı yayınlandıktan sonra, basın mensubu bir yakınımız tarafından, Ziya Doğan’ın bu yazının kimin tarafından yazıldığını öğrenmek istediği, kendisine bilgi verileceği bildirildi. Yanıtımız; değerlendirmenin sadece bir kişiye ait olmadığı, spor haberlerine katkı sağlayan isimlerin gözlemlerini de içerdiği, ancak bir kişi tarafından kaleme alındığı, yazıda muhatabın bulunduğu, bunun Malatyahaber.com’un olduğu, Malatyahaber.com imzasıyla yazılan yazı ile ilgili muhatabın elbette İsmet Yalvaç olarak görülmesi gerektiği şeklindeydi. Bu konuya ilişkin görüşmelerimizde, Ziya Doğan’ın bize yanıt verme fırsatının “her hafta, her maçta” olduğunu, oradan alınacak her iyi sonucu yanıt olarak kabul edeceğimizi söylemiştik.

Bu yazıdan sonra 9 gün geçti.. O arada, ceza nedeniyle Adana’da oynanan ve çok büyük önem taşıyan Gençlerbirliği maçı da geçmişti. Ve bu maçı Malatyaspor, 3-1 kaybetmişti.

Gençlerbirliği maçı ile ilgili değerlendirmelerin yapıldığı, ER TV’nin Pazartesi akşamki canlı yayınına telefonla bağlanan Ziya Doğan, konuyu, Malatyahaber.com’da 9 gün önce yayına giren yazıya taşıyıp, onun üzerine kurarak, yanıtlarını, değerlendirmelerini, iddialarını sıralamaya başlıyor. Bundan programın sonuna doğru haberdar olduk. ER TV’yi açtığımızdan 2-3 dakika sonra Doğan’ın konuşması bitti. Daha önce neler söylediğini bilmediğimiz için, ertesi gün ER TV’den, programın bu bölümüne ilişkin kaseti istedik, aynı gün akşam saatlerinde elimizde oldu.

Onun iddiaları, suçlamaları var. Ama bizde de tamamının yanıtı ve ayrıca başka bir sürü soru var. Bu yanıtların, soruların neler olduğunu, neler olacağını Malatyaspor Kulübünün bazı yöneticileri başta olmak üzere bilen biliyor. Malatyaspor’daki koşulların değerlendirilmesinin ardından göreve devam etmesi kararı çıkan ve yönetim desteği alan Ziya Doğan’a söyleyeceğimiz sözümüz var. Ama, yönetimin bu kararı ve takımın durumu nedeniyle, böylesine bir polemiğe katılıp, birilerine yeni sebepler ve gerekçe yaratmayı uygun görmüyoruz. Bu bizim, Malatyalılık sorumluluğumuz gereği.

O programda; kendisinin Türkiye’nin en iyi teknik direktörlerinden biri olduğunu söyleyen, Malatyaspor’un iyi futbol oynadığını, ancak 2 golü ve 9 penaltısını vermeyen hakemler yüzünden bu durumda olduğunu iddia eden Ziya Doğan, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ediyor.

Evet, kamuoyu doğru bilgilendirilmeli..

Mesela, yazılan o yazıdan 9 gün sonra, Gençlerbirliği yenilgisinin ardından çıkıp bir sürü şey söyleyen Ziya Doğan, “doğru bilgilendirme adına” neler yapıyor?

O yazıdaki, Toth’la ilgili bölüme eleştiri getirirken diyor ki; “..Toth’un Galatasaray’a attığı gol.. Atmasa gidecekti.. Ben de diyorum ki, Toth gol attığı zaman transfer bitmişti.. Böyle küçük meselelerle uğraşmayalım..”

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek gerektiğini söyleyen Ziya Doğan, Toth konusunda böyle söylüyor. Oysa, gerçek Ziya Doğan’ın anlattığı gibi değil. Bahse konu Galatasaray maçı 5 Şubat’ta.. Transfer ise 10 Şubat’ta sona erdi, bilindiği gibi!..

Söz konusu programın elimizdeki kaydı 19 dakika 46 saniyelik. Gençlerbirliği maçını değerlendiriyor.. Kaydın 9.36’ncı dakikasında başlayan yorumunda Ömer’in Gençlerbirliği’ne attığı, ancak sayılmayan golü değerlendiriyor.. Diyor ki, “Attığımız gol var. Ben gol dedim. Sonra televizyonda seyrettim. Gol değil..” Sonra başka konulara geçiyor, kaydın 13.56’ncı dakikasında yeniden Gençlerbirliği maçına dönüyor, bu kez “..Biz Milan takımı mıyız? Bir penaltı, bir golü verilmeyecek!..”.. deyiveriyor.

…

Malatyaspor, Ziya Doğan’la devam kararı aldı. Kulüp Başkanı, bunu çok ciddi kefalet sözleriyle de kamuoyuna açıkladı. Başkanın kendi kredisini de dahil ettiği bu karar, Malatyaspor Kulübü’nün kararıdır, saygı duyarız. Malatyaspor taraftarının; yönetimin bu kararına onay verdiğine ilişkin görüntüler de yaşandı, geçtiğimiz Çarşamba günkü Gaziantep kupa maçında. Ziya Doğan’ın bu güveni, bu desteği nasıl kullanacağını hep beraber göreceğiz.. Ve bu devam kararının ardından, “başarılı” olması tek dileğimiz.. O başarılı olursa, Malatyaspor başaracak çünkü..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız