SON DAKİKA
SON DEPREMLER

O Yazıyı Değiştirdiler!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi yerleşkesi içerisindeki Kütüphane binasının üzerine konulan dev, "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" yazısı kaldırılarak, yerine Atatürk'ün "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözü yazıldı.

Ergenekon soruşturması nedeniyle şuanda tutuklu bulunan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun İnönü Üniversitesi Rektörlüğü döneminde üniversitenin yerleşkesi içerisindeki kütüphane binasının üzerine dev harflerle, "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" ifadesi yazılmıştı. Bu yazı Malatya-Elazığ Karayolu üzerinden geçen tüm araçlardan gece ve gündüz rahatlıkla okunabiliyordu.

Yeni üniversite yönetimi tarafından "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" yazısı kaldırılarak, aynı yere ve aynı büyüklükte Atatürk'ün "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözü yazıldı.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine konuşan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Üniversitemizin kütüphanesi üzerinde bulunan söz, ne Atatürk döneminde, ne Atatürk'ün arkadaşları tarafından, ne de o dönemde kullanılmış bir söz değildir. Eğer Nazi Almanya'sına baktığımızda Nazilerin Hitler için söylediği, 'Hitler Almanya'dır, Almanya Hitler' sözünün tarihte yerinin olduğunu görürsünüz. Modern Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olan Ulu Önder Atatürk için hiçte yakışmayan Nazizmi çağrıştıran bir sözün bir eğitim kurumunun üzerinde olması tarafımızdan uygun görülmemiştir. Bunun yerine Atatürk'ün bilme ve akla önem veren "Manevi mirasım bilim ve akıldır" sözü yazılmıştır. Bundan sonrada zaman zaman üniversitemizin üzerinde yer alan binalarımız üzerine Atatürk'ün ve bilim insanlarımızın sözlerini değişik zamanlarda değiştirerek yazmayı düşünüyoruz. Mesele bundan ibarettir" şeklindeki ifadeleri kaydetti.

ÜLKÜ OCAĞI'NDAN TEPKİ..
Bu arada İnönü Üniversitesi Yerleşkesi içerisindeki kütüphane binasının üzerine konulan dev, "Atatürk Türkiye'dir, Türkiye Atatürk" yazısı kaldırılarak yerine Atatürk'ün, "Manevi mirasım bilim ve akıldır" şeklindeki sözünün asılmasına, Malatya Ülkü Ocakları tepki gösterdi.

Ülkü Ocakları Başkanı Burhan Coşkun, yaptığı açıklamada,
şöyle dedi:

"Göreve seçildiği iki yıldan beri yapmış olduğu hizmetler ve söylemlerle kime, nasıl hizmet ettiğini gözler önüne seren sayın rektörün son icraatı bizleri şaşırtmamıştır. Ocak ayının son haftasında yapmış olduğu değerlendirme toplantısında “Valilik ve Ordu komutanlığı nasıl bir makamsa rektörlükte öyle bir makamdır” şeklindeki açıklamalarına uymayan bu icraatı onurlu, şerefli ve önemli bir makam olan rektörlük makamına yakışmamıştır. Göreve seçildiğinde teşekkür mahiyetinde üniversite kampüsünü AKP iktidarının emrine tahsis eden, adeta üniversiteyi AKP nin arka bahçesi gibi göstermeye çalışan, üniversitede PKK yandaşlarına kucak açıp baba şefkati gösteren, Milliyetçi gençlere ceza vermekten kaçınmayan Sayın rektörün son icraatı, tarafını belirleme noktasında belirleyici bir işaret olmuştur. Bizler Valilik ve Ordu Komutanlığında Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şimdiye kadar herhangi bir rahatsızlıklarını görmedik, duymadık. Senin rahatsızlığını tahmin ediyorduk ama bu kadar nefretin de ötesinde olduğunu bilmiyorduk. Daha düne kadar görmüş olduğunuz şu binanın üzerindeki “Atatürk Türkiye’dir, Türkiye Atatürk” yazılı tabela bugün maalesef indirilmiştir. Şimdi Sayın Rektöre soruyorum;

1. Bu tabelayı neden indirdin?
2. Atatürk isminden rahatsız mısın?
3. Madem yerine Atatürk’ümüzün bir sözünü asacaktın bunu kaldırmaya ne gerek vardı? Bu sözü başka bir yerde değerlendiremeziydin?
4. AKP iktidarına göre açılım, bize göre Parçalama ve bölme projesi olan sözde Demokratik Açılım projesinin adımlarından biri olan dağlarda yazılan “Ne Mutlu Türküm Diyene “ sözünün kaldırılmaya çalışıldığı şu günlerde size de Atatürk ile ilgili yazıların kaldırılma talimatı mı geldi?

Biz Ülkücü Türk Gençliği olarak Ülkemize, Devletimize, Atatürk’ümüze ve Bayrağımıza olan bağlılıklarımız ilelebet sürecektir. Ve her daim Atatürk düşmanlarının karşısında son nefesimize kadar mücadelemiz devam edecektir. Kamuoyuna önemle arz olunur."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız