SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Yer Bizim Değil ki.."

A- A+ PAYLAŞ
Naci Şavata başkanlığındaki İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor. İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapılan toplantıda, meclise sunulan iki önerge görüşüldü. 
 
Önergelerde,  Darende Gazi Köyü ile İncecik Köyü arasında bulunan yolun Özel İdare yol ağına alınması konusu görüşülerek, oy birliğiyle Çevre Komisyonu'na gönderildi. Ayrıca Darende Balaban bakım evinin onarımının yapılması konusu detaylı görüşülmesi için İmar Komisyonu'na gönderildi. 
 
Toplantılar sırasında konuşan  CHP İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Mengüç, "İl Özel İdaresi'nin depreme dayanıklı bir bina olmadığı için yeni bir bina yapılması amacıyla geçtiğimiz çalışmalarımızda karar almıştık. Ve onunda temeli atıldı. Biz o binayı yaptığımız için sahibiz. Asıl mülkiyetin sahibi değiliz. Eğer bugün temelini attığımız yerin tapusu bizde yok ise biz orada herhangi bir çalışma yapmayalım. Çünkü İl Özel İdaresi bütçesini oraya verdiğin zaman bu parayla hem kendi malına sahip çıkamamış oluyor hem de binayı hazineye yapmış oluyor. İlerde de başka türlü değerlendiriliyor. Artı birde maliyeti Malatya'ya 17 milyon TL. Biz yatırımlara ayırdığımız parayı, genel olarak hesapladığımız zaman bütçe değerinde 8-9 bin TL para ödüyoruz. Demek ki biz 2 yıl hiç yatırım yapmasak, hiçbir köyü çivi çakmasak, hiçbir yola bir taş dökmesek, iki yıllık bütçeyle ancak ve ancak o özel idare binasını bitirebiliriz. Birde bunun yanında bizim İl Özel İdaresi'nin polis kademesiyle Arapgir garajını takas ettiğimiz bir yerimiz var. Arapgir garajı içerisindeki o insanlarımız, şoförlerimiz çok mağdur durumda. Şimdi onlara bir yer bulmadan, onları yerleştirmeden, oradaki insanları dışarı atmak halk arasında kargaşa ve gürültüye meydan vermektir. Meclis olarak o yer bizim, orada bizim. Onlara da bir yer bulmak için Malatya Belediye Başkanı ile istişare edelim. Vermeyelim demiyorum. Ama yerini bulmadan, onların kalacağı yeri göstermeden, onları oradan dışarı atmayalım. Meclisinde bu konuda duyarlı bir şekilde gayret göstermesini istiyorum" dedi. 
 
Mustafa Mengüç'ün konuşmasından sonra söz alan İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Mustafa bey, bizim TEDAŞ'ın karşısında meclis binası ve özel idaresinin çalışmalarını içine alacak bir binanın temelinin atılması ve maliyeden alınan 70 dönümlük arazinin kurumumuza tapu olarak geçirilmesini istiyor. Bunu arkadaşlarımız zaten incelemişlerdi. Yine de inceleriz. Mümkünse onu talep ederiz. Bunun yanında Arapgir garajındaki esnaflar başkanlığımızı ziyaret etmişlerdi. Orada bize ifade ettikleri, "Belediye ile görüştük. Belediye bize bir yer tesis edecek. Orada biz iskan edeceğiz. Ve burayı da vermenize razıyız" demişlerdi. Onların razılığıyla bu iş yapıldı. Biz emniyetle kendi hissemiz olan yeri MAŞTİ'nin yanındaki akaryakıt istasyonuyla takas ettik. Tapuları aldık verdik. Belediye problemi çözmek istiyor zannedersem. Onu da sizin talebiniz üzerine Sayın Başkanımıza ve yetkili arkadaşlara soralım. Ve meclisimizi o hususta aydınlatırım. Öyle bir çalışma yaptıklarını biliyorum ama yer hususunda esnafla nasıl anlaştılar esnaf nereyi istiyor. Onlar nereyi teklif ediyor. O bilgiden benim haberim yok" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız