SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Yol Açılmalı..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi, Kasım ayı ilk oturumunu gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda, İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata Başkanlığı'nda gerçekleştirilen oturumda kuzey çevre yolu da meclis gündemine alındı.
Kasım ayının ilk oturumunda geçtiğimiz ay Meclis Başkanı Naci Şavata tarafından ilçelerin tanıtılması amacıyla başlatılan proje Kasım ayında da devam etti. İl Genel Meclis Toplantısı öncesinde Hekimhan ilçesinden getirilen ceviz ve Doğanyol ilçesinden getirilen nar tanıtılarak, meclis üyelerine dağıtıldı. Meclis Başkanı Naci Şavata, meclis üyelerine teşekkür ederek, amaçlarının ilçeleri tanıtmak olduğunu söyledi.

Ceviz ve Nar'ın tanıtımının ardından İl Özel İdaresi'nin 2010 mali yılı gelir-gider bütçesi görüşülerek, komisyona havale edildi. Daha sonra mecliste şu konular görüşülerek, karara bağlandı. Bütçe detaylı görüşülmek üzere Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Öte yandan Kuzey Çevreyolu'nun yapımı, İl Genel Meclisi'nin de gündemine taşındı. Malatya'nın en büyük sorunlarının başında yer alan trafik sorunun bir an önce çözülmesi için bazı meclis üyeleri İl Genel Meclisi'ne Kuzey Çevreyolu'nun yapımının hızlandırılmasıyla ilgili öneride bulundular. Özel İdare Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda Kuzey Çevreyolu'nun geçeceği alanlarda bir an önce imar planı yapılması gerektiği ve ağaç bedellerinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ödenmesi talep edildi.

Meclis üyelerinin sunduğu önerge de şu ifadelere yer verildi:

"Malatya'nın en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununa önemli ve kalıcı çözüm bulmak için Kuzey Çevreyolunun acilen açılması gerekmektedir. Bu nedenle belediye sınırları dışında kalan köy sınırları içerisindeki alanlarının imar planlarının yapılarak, hemen arkasından imar yasasının 18. maddesi gereği şuulandırma yaptırılıp Karayolları Genel Müdürlüğü ile görüşülerek, ağaç bedellerinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ödenmesi için girişimlerde bulunularak, Malatya'nın acil ihtiyacı olan Kuzey Çevreyolu'nun bu dönem içerisinde açılması için gerekli çalışmaların yapılmasını arz ederiz."

Önerge gündeme alındıktan sonra, detaylı görüşülmek üzere Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız