SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"O Yol Bu Sezon Bitiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:05:05
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, projesi 1969 yılında başlatılan Malatya-Çelikhan-Adıyaman Yolu’nun tamamen açıldığını ve asfaltlama çalışmalarının da bu sezon bitirilerek, bölge insanının ulaşım hizmeti kalitesinin yükseltileceğini söyledi.

Çalık, Malatya ve Adıyaman illerinin yol bağlantısını 79 kilometre kısaltan karayolu projesinin 46 yıl sonra tamamen hizmete girdiğini söyleyerek, 106 kilometre uzunluğundaki yolda, asfaltlanması gereken güzergahlardaki çalışmaların bu yıl bitirileceğini kaydetti.

Çalık, Malatya ile Adıyaman arasındaki karayolu ulaşımını 79 kilometre kısaltılması için Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) programına 1969 yılında giren Malatya-Yeşilyurt-Çelikhan-Adıyaman Karayolunun yapım çalışmalarına bugüne kadar yaklaşık 115 milyon 537 bin TL tutarında bir harcamanın gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çalık şu bilgileri verdi:

“Adıyaman-Malatya Karayolunun 185 kilometreden 106 kilometreye düşüren Malatya ile Adıyaman arasındaki ulaşım ve trafik sorunlarına çözüm yolunda üretilen projelerin en önemlisi ve muhtelif yatırımlarda parasal bakımdan en büyüğü olan ‘Adıyaman-Çelikhan-Yeşilyurt-Malatya’ karayolu projesinin Adıyaman-Çelikhan arasındaki 55 kilometrelik bölümü 1996 yılında hizmete açılmıştı.  Malatya tarafından ise Hekimhan Kavşağından başlamak üzere Yeşilyurt-Gündüzbey- Çat Barajı tünel çıkışına kadar 22 kilometrelik kesim geçtiğimiz süre içerisinde etaplar halinde tamamlanmıştı. Geri kalan 34 kilometrelik bölümün ihale işlemleri uzun bir zaman sürecini aldı. Ancak yolun ihalesinin ardından yapımına 1 Haziran 2012 tarihinde başlanılan arada kalan bölüm, Aralık 2013 dönemi itibariyle toprak yol seviyesinde açıldı.  Toplam proje tutarı 50 milyon 558 bin TL olan 34 kilometrelik kesiminde bitirildi. Şuanda bu yolumuzda sıcak asfalt çalışması yapılarak, yol kalitesinin yükseltilmesi gerekiyor. Bu dönem, Malatya-Çelikhan arasındaki güzergahta asfaltlama çalışmalarını standartlar ölçüsünde tamamlayarak, bölge insanımızın ulaşım hizmet kalitesini yükselteceğiz.”

DİĞER ADAYLAR..

Bu arada AKP adaylarının çalışmalarına ilişkin bülten şöyle:

"KALE'DE..

Seçim çalışmaları kapsamında ilçeleri ziyaret eden Başbakanın Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ile AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci Kale ilçesine giderek, Kale ilçesine bağlı mahallelerin muhtarlarıyla bir araya geldi. 

AK Partili adaylara Kale ilçesi ziyaretleri sırasında AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da eşlik etti. Ziyarette konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir olduktan sonra yeni bir süreç başladı. Büyükşehir olduktan sonra köylerimize daha çok hizmet götürmeye başladık. İlin yerinden yönetimi bir senedir devam ediyor. Daha iyi hizmet için planlamalar yaptık” dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, “7 Haziran seçimleriyle Türkiye’nin 12 yıllık sürecinin tamam mı devam mı noktasına geleceği belirlenecek. Bu seçimden sonra önümüzdeki 4 yıl hiç seçim yaşamayacağız. Bu süreçte birileri çıkıp ‘AKP’ye ders verelim’ diyor. İnsanların iradesine saygısızlık yapacak söylemler kullanılıyor” şeklinde konuştu.

Başbakanın Başdanışmanı Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan da ziyaret esnasında bir açıklama yaparak, “AK Parti’nin alternatifi bir başka parti değil. AK Parti’nin olmadığı senaryoda da başka bir iktidar olmayacaktır. Din kardeşimiz Muhammed Mursi idam cezasına çarptırıldı. Yüzde 52 oyla seçilmişti. Aydın Doğan dün bir manşet attı. ‘Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı idam cezasına çarptırıldı’ şeklinde. Sizce Mursi’yi mi kastediyorlar? Siz yüzde elli 52 ile seçilseniz de, millet gelip hakkı olan yere otursa da biz ufacık bir fırsat bulduğumuzda sizi boğarız demek istiyorlar” ifadelerine yer verdi.

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “28 Mayıs’ta Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu Malatya’da olacak. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün mitinglerde Türkiye’de ses getirdik. Bu mitingde de Malatya olarak üzerimize düşeni yapalım” diye konuştu.

TEPEHAN'DA.. 

7 Haziran genel seçimlerinde 6-0 hedefine odaklanan AK Parti’de seçim çalışmaları yoğun bir tempoda sürüyor. Seçim çalışmalarını Pütürge ilçesinde sürdüren AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, Pütürge ilçesine bağlı Tepehan Mahallesi’ni ziyaret etti. 

Pütürge ilçesi Tepehan Mahallesi’ne AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır katıldı. Tepehan Mahallesi’nde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Büyükşehir olalı bir yıl oldu. Sahada yapılması gereken çok fazla iş ve beklenti var. Malatya’da hizmet ettiğimiz alan 60 kat büyüdü. 12 bin 300 metrekareye çıktı. Biz hizmeti her noktaya ulaştırma konusunda sıkıntı yaşamıyoruz” dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, “AK Parti’ye öyle bir destek verelim ki bunu herkes görsün, dünya duysun. Her bir oyunuz çok önemli. Sizin her oyunuz Türkiye’de oynanacak oyunları bozacak. Birilerine kırgınlığımızın faturasını Recep Tayyip Erdoğan’a, Ahmet Davutoğlu’na ödetmeyelim” ifadelerini kullandı.  

Pütürge ilçesine bağlı Tepehan Mahallesi ziyareti sırasında söz alan MADEF (Malatya Dernekler Federasyonu ) Başkanı Yılmaz Durmuş da, “Taraf olmak adına buradayız. Önemli bir seçime doğru gidiyoruz. Bizlerin 12 yıllık bu süreci yalnız bırakma gibi bir lüksümüz yok. Bu süreçte AK Partiyi, Cumhurbaşkanını, Başbakanı yalnız bırakmayacağız” şeklinde konuştu. 

AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “7 Haziran, dünya mazlumlarının gözünün üzerinde olduğu bir seçim. Komşularımıza bakın, Irak’ta bir buçuk milyon insan öldü, Suriye’de 4 yılda 350 bin insan hayatını kaybetti. Ölen de Müslüman öldürülen de. Bunu birileri kurup, fitneler çıkarıyorlar. Sonra da karşısına geçip izliyorlar. Mısır’da yüzde 52 oyla seçilmiş Mursi’ye idam cezası verdiler. Aydın Doğan’ın gazetesinde ‘Yüzde 52 oyla seçilmiş Cumhurbaşkanına idam cezası verdiler’ başlığı var. Bunu Mursi’ye mi söylüyor? Bunu Recep Tayyip Erdoğan’a söylüyorlar. Biz bu oyunların farkındayız” sözlerini kaydetti.

AK PARTİLİ ADAYLAR, SALKÖPRÜ MAHALLESİ’NDE

AK Parti’de seçim çalışmaları son hızıyla sürüyor. Gündüz yoğun seçim programları akşam yerini mahalle toplantılarına bırakırken, AK Parti’nin son mahalle toplantısının adresi Salköprü Mahallesi oldu. 

Salköprü Mahallesi’nde düzenlenen ortak toplantıda söz alan AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, “Sizlerle birlikte bugüne kadar sandıkları patlattık. Biliyoruz ki 7 Haziran’da da oy yağmaya devam edecek. Bizler tek başına iktidarı hedefleyen bir partiyiz. Birileri gibi koalisyon hedeflemiyoruz. Ülkemiz için elimizden gelen gayreti gösterip, istikrardan yana, büyümeden yana olalım” dedi.

Başbakanın Başdanışmanı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan ise şöyle konuştu:

“İstanbul’da Ahmet Davutoğlu’nun düzenlediği mitingle şer ittifakına en güzel cevabı verdik. Milyonlarca kişi Maltepe’de toplandı. Kriz, kaos, koalisyon senaryolarını yüzlerine çarptık. 28 Mayıs’ta da Malatya’da geçmişte olduğu gibi tarihe geçecek bir miting yapacağız. Mısır’da Muhammed Mursi kardeşimize idam kararı çıktı.  Darbeden sonra binlerce kardeşimiz sokak ortasında katledildi. Bunları unutmadık, unutmayacağız. İdam kararının ardından Aydın Doğan’ın gazetesi Hürriyet bir manşet attı. ‘Yüzde 52 ile seçilen Cumhurbaşkanı idam edilecek’ şeklinde. Manşette Mursi’yi kastetmediğini anlıyorsunuz. Buna en güzel cevabı biz 7 Haziran’da vereceğiz. Bu manşetleri atanları, o sandıklara gömeceğiz. O sandıklar AK Parti’nin yeni kutlu iktidarının anahtarı olacak, onlara ise mezar. Buna inancımız tam, biz bu manşetleri önce de gördük. Fiilen yapılan darbeleri de gördük.  28 Şubat daha hafızlarımızda taptaze."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız