SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'O Yol Oradan Geçmemeli'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Jeoloji Mühendisleri Odası yönetimi İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'yı ziyaret etti.

Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Muhuttin Yığmatape, başkan yardımcısı Bayram Türkyılmaz ve Jeoloji Mühendisleri Odası denetleme komisyonu başkanı Rıza Cengiz ziyarette yer aldı.

Malatya'da güney mi, kuzey mi çevre yolu tartışmaları konusunda görüşlerini dile getiren Rıza Cengiz yaptığı konuşmada, "Güney çevre yolu Malatya için olmazsa olmazlardan biridir. Jeolojik anlamda güney çevre yolu daha uygun. Kuzey çevre yolunun geçeceği güzergah killi toprak olduğu için toprağı çok zayıftır. Buradan yol geçmemesi gerekir. Eğer yol geçerse yapılaşmayı önleyemezsiniz. Bu da zemin açısından yapılaşmaya uygun değildir. Kuzey çevre yolu Malatya için yıkım projesidir. Malatya için olmayacak bir projedir. Güney çevre yolu ise depremsellik açısından çok uygundur" ifadelerini kullandı.

"YAPILAŞMAYA HAYIR, YOLA EVET"
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "İl Genel Meclisi'nde kuzey ve güney çevre yolunun durumunun tespiti için karar almıştık" diyerek daha sonra şunları belirtti:
"Kuzey çevre yolu 2. derecede deprem bölgesindedir. Burası aynı zamanda tarım arazileridir. Tarım arazileri öldürülmeden, imarda fazla kata izin verilmeden yol açılabilir. Yol yapılmaya hayır yola evet" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız